Dorpsnieuws

ImkerijdagenBijzondere open dagen bij Imkerij ’t Polleke De man met de bijenbaard stelt zijn deuren open!Je hebt het bijna niet kunnen missen in de landelijke media: de man met de bijenbaard. Imker Peter van der Pol uit Heeswijk-Dinther liet zich een paar weken geleden een baard van 30.000 levende bijen aanmeten.
Om extra aandacht voor de bij te vragen en mensen te infomeren over het belang van de bij voor onze natuur. Die extra aandacht kwam er: van DeMooiBernhezeKrant en het Brabants Dagblad tot het Jeugdjournaal en Pauw, overal was hij te zien.
Tijdens de Landelijke Open Imkerijdagen op zaterdag 14 en zondag 15 juli verwelkomt deze 'beroemde' imker graag bezoekers bij zijn Imkerij 't Polleke in Heeswijk-Dinther. Er is dan van alles te zien, doen en leren over bijen.
Wat gaat er allemaal aan vooraf tot je het potje honing op tafel hebt staan?
Wat is het verschil tussen een bij en een wesp? Hoe verwijder je een angel nadat je gestoken bent? Op deze en tal van andere vragen geven Peter en zijn team graag een antwoord.
Ook is er van alles te beleven bij 't Polleke. Zo kunnen kinderen een eigen waskaars rollen, een bijenhotel maken of hun eigen potje honing vullen. Ook zijn er demonstraties honing slingeren en was gieten. In de observatiekast is een bijenvolk achter glas te zien. Wie weet is de bijenkoningin te spotten of een echte rondedans van de bijen.
Daarnaast geeft de imker uitleg over het belang van de honingbij voor de bestuiving en de ecologie en economie. Ook zal hij zich laten steken en demonstreren hoe je het beste een angel kunt verwijderen. Natuurlijk is er deze dagen volop de mogelijkheid om de verschillende soorten honing te proeven en kunnen bezoekers beoordelen welke smaak zij het lekkerst vinden. Ook is er - exclusief voor dit weekend verkrijgbaar - heerlijk ambachtelijk honingijs van eigen imkerij.
Kom jij ook naar deze leuke en leerzame dag, ook voor de kinderen? Zowel zaterdag 14 als zondag 15 juli staat van 10.00 tot 17.00 uur de deur open en de koffie en thee klaar. Imkerij 't Polleke aan de Jan van den Boomstraat 7 in het prachtige buitengebied van Heeswijk-Dinther is ook prima bereikbaar met de fiets. www.facebook.com/imkerijpolleke 
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen