Dorpsnieuws

persbericht opendag Aa land 24 juni fotoOp zondag 24 juni a.s. wordt door alle leden van de coöperatie Aa-land weer een Opendag georganiseerd. Dit jaar met een bijzonder tintje bij Groentepluktuin de Meulenhof. Groentepluktuin de Meulenhof heeft de wintermaanden gebruikt om nieuwe ideeën uit te werken en komt dit jaar met een heuse foodtruck.
Groentepluktuin de Meulenhof ligt op de prachtige locatie aan de rand van Heeswijk-Dinther vlakbij de rivier de Aa. Met behulp van biologische zaden wordt er kleinschalig onbespoten groente geteeld en fruit van oude fruitrassen. Midden in het landschap met volop beleving van de natuur. Naast groente en fruit van de Groentepluktuin worden er ook verschillende eerlijke, biologische en duurzaam vervaardigde streekproducten van de Aa-landers verkocht.
Aa-land is een coöperatie met meer dan 20 ondernemers in het groen. Van bier tot wijn. Van vlees tot vis. Van bloemen tot groente. Allemaal in de buurt. Denk hierbij aan de honing van de dier en tuinweide, muesli van graanpletterij de halm, meel van de vinkelse molen en nog veel meer.
Benita Meulenbroek: "Het wordt de 24ste een geweldige dag! Veel van onze groentes zijn al klaar en kan je zelf uit onze tuin plukken. Bij ons kan je zien hoe groentes groeien en er live uitzien. In de supermarkt is het allemaal voorgesneden en soms ook al gemixed. Onherkenbaar dus. Wij vertellen jou het verhaal over waar het eten vandaan komt, hoe het eruit ziet en hoe het geteeld wordt. Dat is best wel een interessant verhaal omdat er zonder bestrijdingsmiddelen wordt geteeld. Uiteraard mag je de verse groente zelf oogsten in de groentepluktuin. Tijdens onze Opendag bieden wij ook onze vers geplukte groente aan in onze nieuwe Foodtruck! En dat is niet alles, er mag zelfs geproefd worden. Wij verwelkomen iedereen graag op maandag, donderdag of zaterdag van 10 tot 17 uur of op de speciale Aa-landdag 24 juni van 10 tot 17 uur op de Laverdonk 3 in Heeswijk-Dinther!"
Aa-land Opendag
Maar liefst 22 leuke van deze bijzondere en gezellige plekjes zijn te vinden in het Aa-land. Het Aa-land strekt zich uit van Heeswijk-Dinther naar Schijndel, van Schijndel naar Vinkel, Berlicum naar de Kruisstraat. Op onze website www.aa-land.nl zijn prachtige fiets- en wandelroutes en verrassende arrangementen te vinden. Op 24 juni is er op elke locatie wel iets extra's te beleven. Kijk op onze website voor de deelnemers en openingstijden bij u in de buurt of verder weg! Tot dan!Aa land logo
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen