Dorpsnieuws

Kunst Mozaik2De groepen 3 van basisschool Het Mozaïek kregen deze week bijzonder bezoek van Cindy de Graaff. Het bezoek van de kunstenares had alles te maken met het thema ‘verzamelen’ waaraan de kinderen van de groepen 3 momenteel werken. Bij verzamelen kun je denken aan het verzamelen van allerlei voorwerpen en onderwerpen; van spullen en kunst voor bijvoorbeeld een museum.
De Mozaïek-leerlingen zijn op verschillende manieren aan de slag gegaan met dit thema: ze maken muziek met oude rommel, bezoeken de kringloopwinkel in Uden, maken een eigen mini-museum, krijgen Engelse les over ‘museum rules’, maken kleiwerkjes geïnspireerd op Parc Guell van kunstenaar Gaudi en nog een heel scala aan andere activiteiten.
 
Op 29 mei kregen de kinderen bijzonder bezoek van kunstenares Cindy de Graaff. Cindy heeft een kunstproject op maat ontworpen voor leerlingen van groep 3. Tijdens dit project stond de kunstenaar Keith Haring centraal. Om een indruk te geven van het levensverhaal en de stijl van Keith Haring, werd het boek ‘Keith Haring, the boy who just kept drawing’ voorgelezen. Vervolgens werden alle leerlingen verdeeld over vijf groepen. Iedere groep ging aan de slag met éen van de stijlen van Keith Haring. Denk hierbij aan: doodle art, krijttekeningen, figuren met contouren, geheimtaal en kunst met een boodschap.
 
Kunst Mozaik“De kinderen waren ontzettend betrokken en werkten enthousiast mee aan dit kunstproject. Het werd voor hen een ervaring die ze niet gauw zullen vergeten. Wij bedanken Cindy de Graaff heel erg voor dit leerzame en creatieve project”, menen de juffen Tessa, Collette en Jill na afloop.
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen