Dorpsnieuws

vdPolOp sociale media en in de kranten is het filmpje / foto's met tekst volledig viral gegaan; denk aan het AD, BN De Stem, Omroep Brabant, Eindhovens Dagblad, Brabants Dagblad, MooiBernhezeKrant. Tevens is het filmpje bij Koffietijd / 5 uur live, Pauw, Jeugdjournaal op televisie geweest. 
Maandagmiddag heeft mijn vader dus zichzelf een levende
bijenbaard aangemeten.
Een bijenzwerm van tussen de 20.000 en 30.000 bijen ging aan zijn kin hangen waardoor er een levende bijenbaard ontstond (zie foto).
Mijn vader (Peter van der Pol, Imkerij ’t Polleke in Heeswijk-Dinther) is al jarenlang hobbymatig imker, waarbij het er ooit wel eens op lijkt dat zijn hobby een beetje te groot uitgroeit ?.
Hij doet het in ieder geval al die jaren met veel plezier en heeft zich het vak goed eigen gemaakt. De positie van de honingbij staat, zoals bekend, de laatste jaren steeds meer onder druk en er lijkt meer en meer duidelijk te worden hoe ontzettend belangrijk de bij is voor ons gehele eco-systeem.
Om die awareness nog wat meer te vergroten wilde hij op een bijzondere manier extra aandacht voor de honingbij vragen. Door het hangen van de bijenbaard wil hij laten zien dat bijen helemaal niet zo gevaarlijk of agressief zijn als veel mensen denken.
Ook hoopt hij op deze manier meer begrip onder de mensen te krijgen. Hij heeft de koningin van een zwerm vanmiddag opgezocht en deze aan zijn kin gezet waarna alle bijen omhoog kropen en als een tros rondom de koningin aan zijn kin kwamen hangen. Hij is slechts 1x gestoken door een bij die klem zat onder zijn arm en 1x toen hij zijn bijenbaard verwijderde!
Op deze manier hoopt hij wat extra aandacht te krijgen voor de positie van de bijen in ons ecologische systeem. Het is van groot belang dat mensen weten hoe belangrijk zo'n honingbij is voor onze natuur.
 
ImkerijdagenGekoppeld aan deze 'bijenbaard' doen wij 14 en 15 juli ook mee aan de Landelijke Open Imkerijdagen.
Wat we deze dagen gaan doen is in ieder geval demonstraties honing slingeren, was gieten, bezoek aan de bijenhal, voor de kinderen waskaarsen maken, bijenhotel maken, eigen potje honing vullen en nog vele andere activiteiten!
 
2 Jaar geleden hebben we ook meegedaan; wij hebben toen op zaterdag een bezoekersaantal van 300 personen gehad en de zondag zelfs ruim 800. In totaal mochten wij dus dit weekend ruim 1100 mensen veel vertellen over de bij en hun honing!
Leuke reacties ontvangen, interessant, leerzaam, van alles te doen.
 
Dit jaar doen we beide dagen weer mee en willen wederom een heel mooi weekend neer zetten.
Alles om meer bekendheid aan de bij te geven. We zijn reeds volop bezig met de voorbereidingen; nieuwe ideeën worden uitgewerkt.
 
We hebben meer beeldmateriaal zoals foto’s en videoshots beschikbaar. Aangezien hij dit maar 1x ging doen en het niet te plannen is vooraf omdat je niet weet wanneer een volk gaat zwermen hebben we zelf zoveel mogelijk materiaal geschoten.
 
Voor meer informatie is Peter van der Pol telefonisch bereikbaar op 0413-229384 of 06-45601696.
 
Met vriendelijke groet,
Ellen Snelders - van der Pol
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen