Dorpsnieuws

slootjesdagen2018 headerIVN organiseert voor de vijfde keer de landelijke Slootjesdagen. Waterschorpioenen, kokerjuffers of stekelbaarsjes: wat leeft er allemaal bij jou in de sloot? Je komt het te weten tijdens de IVN Slootjesdagen.
Zit jij op de basisschool dan ben je welkom om op zaterdag 9 of zondag 10 juni samen met je (groot)ouder(s) ontdekken hoe bijzonder het leven is in een doodgewone vijver in Heesch of in Heeswijk-Dinther. Er staan IVN natuurgidsen voor je klaar die helpen om waterdiertjes en planten te vinden en samen met jou te ontdekken wat er in en om het water leeft. Wil je ook scharrelen langs de oevers van de vijver?
De IVN Slootjesdag start beide dagen om 10.00 en duurt tot 12.00 uur. Op zaterdag 9 juni gaan we in Heesch op ontdekkingstocht bij het Bomenpark aan de Vorsselseweg en op zondag 10 juni bij de avonturentuin aan de Aa-kantstraat in de in Heeswijk-Dinther.
Dan gaan we speuren met een schepnetje, de beestjes en plantjes onder de loep nemen en via een zoekkaart ontdek je wat de naam is. Wij zorgen voor de materialen en er zijn geen kosten aan verbonden. Vergeet jij niet om je laarzen aan te doen?
Ben je nieuwsgierig naar de IVN Slootjesdagen? Neem een kijkje op onze website ivn.nl/afdeling/bernheze/slootjesdagen. Hier vind je meer informatie en kun je aanmelden tot 1 juni om mee te doen.
Over IVN
IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) is een landelijke organisatie die mensen op lokaal niveau bij de natuur betrekt. Lokaal organiseren bijna 25.000 ervaren IVN-vrijwilligers talloze excursies, cursussen, wandelingen, lezingen en andere natuur (belevings-) activiteiten door heel Nederland.
IVN wil kinderen de leukste natuurlessen van de hele wereld geven. We vinden het belangrijk dat kinderen en het leuk leerzaam vinden om in de natuur te ontdekken voor henzelf, en later van essentieel belang voor het behoud van onze natuur. Dus: laarzen aan en er-op-uit!
Heb je nog vragen? Stuur een mailtje naar de werkgroep Slootjesdagen; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Wil jij op avontuur? Meldt je dan aan via www.ivn.nl/afdeling/bernheze/slootjesdagen
 
21-05-2018 12:00
Evenementen, Heesch, Heeswijk-Dinther, Vorstenbosch
Bron: IVN Bernheze
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen