Dorpsnieuws

RojareBen je een echte bierliefhebber en heb je al eens of meer een eigen bier gemaakt dan weet je hoe leuk het is ons zelf de smaak van je bier te bepalen.

De basis van het brouwen is redelijk eenvoudig en snel geleerd. Beginnen met brouwpakketten en daarna vol graan brouwen.

Na een tijdje vraag je jezelf af hoe kan het beter? Hoe haal ik meer rendement? Je leest meer over bier en bierbrouwen en probeert zo hier en daar eens wat. Toch blijft het knagen. Doe ik het goed en wat zouden anderen van mijn bier vinden of mij kunnen leren?

Op vele plekken in Nederland komen liefhebbers van bierbrouwen regelmatig bij elkaar om ervaringen te delen, van elkaar te leren en elkaars bier te proberen.

Nu wij enige tijd in Heeswijk-Dinther wonen (sinds augustus vorig jaar) hebben we na alle werkzaamheden aan het huis het brouwen weer opgepakt. Helaas is het brouwseizoen eigenlijk al voorbij (meestal begin je in de herfst nieuwe voorraad te maken) en hebben we niet al te veel vers bier kunnen brouwen.

In het najaar willen we weer vol aan de bak met brouwen. Voor het echter zover is zouden we echter graag onze ervaringen en kennis delen en uitwisselen met andere bierhobbyisten in Heeswijk-Dinther. Die zijn er vast en we zouden ze graag leren kennen.

Ben jij een van de HD-thuisbrouwers en lijkt het je leuk eens van gedachten te wisselen over het brouwen en misschien ook een eigenwijs eigen brouwsel te (laten) proberen neem dan contact met ons op.

We willen niet in verenigingsverband maar veel meer los vast zo nu een dan met andere bierliefhebbers uit Heeswijk-Dinther een gezellige en leerzaam sessie hebben over het maken van je eigen bier.

Hopelijk vinden we brouwmaten in HD en kunnen we een basis leggen om jarenlang van deze mooie hobby te blijven genieten.

Mocht het zo zijn dat er in Heeswijk-Dinther al een brouwgroep is sluiten we ons daar natuurlijk graag bij aan.

Contact opnemen kan via dit mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We (Jan en ik) nemen dan contact met je op om te kijken hoe we e.e.a. kunnen organiseren.

Wil er liever even over nadenken of iets meer informatie hebben kan dat natuurlijk ook. Stuur ons dan een mail en we bellen je even.

Bij ons staat de deur open voor alle suggesties.

Proost,

René Koot

Plaats reactie