Dorpsnieuws

03 VergaderingJe weet maar nooit want Regio Filmproducties heeft nog wel contact met enkele theaters maar mogelijk is deze voorstelling voorlopig de laatste kans om de films in een grote zaal te aanschouwen.
Het gaat om een filmavond verzorgd door de Stichting Regio Filmproducties waarin ze drie films laten zien die in deze regio zijn opgenomen. Een documentaire en speelfilm en een Making of als toetje zorgen voor een avondvullend programma.
In de documentaire vertellen de mensen die de oorlog hebben meegemaakt hun ervaringen.
En een belangrijke boodschap die ze mee willen geven is dat het nooit mag worden vergeten wat ze hebben meegemaakt. Mien en Harrie van Dijk vertellen over de parachutisten die neerstreken op de vlagheide, terwijl Erwin Janssen uitlegt hoe belangrijk de Eerdse molen was in het gebied.
Dat is ook de titel van de speelfilm, De Ondergrondse Vergeet Niet. Hier wordt het verhaal verteld van een “foute” politiecommissaris die mensen van de ondergrondse naar kamp Vught stuurde.
Een van de spelers komt uit Eerde en is voortreffelijk gespeeld door Erik van de Ven. Men probeert bewijzen te verzamelen om hem na de oorlog te kunnen berechten, hoe dat afloopt??
Kom dat zien, nu het nog kan op een van de geplande voorstellingen:
De Brink in Eerde op 21-4 om 14:00 en om 20:00 uur
Plaats reactie