Dorpsnieuws

7b3d06aa917a8f75ac82e5fdf0b69ef0Afgelopen week organiseerde Progressief Bernheze haar ‘droom je dorp’-avonden in Heeswijk-Dinther en Nistelrode. Tijdens deze avonden lieten inwoners zelf met kaarten, stiften en voorbeelden zien hoe hun dorp eruit kan komen te zien.
Een werkvorm die sfeervolle, gezellige en inspirerende avonden opleverde.
 
Heeswijk-Dinther
In Heeswijk-Dinther was een nieuwe inrichting voor de Hoofdstraat het voornaamste punt om over te dromen. De aanwezigen waren het er samen snel over eens dat deze straat meer dorpshart, en dus verblijfsgebied, moet worden. In dat gebied moeten de fietser en voetganger meer ruimte gaan krijgen. Allerlei manieren om dat te realiseren passeerden de revue, waaronder bijvoorbeeld een eenrichtingsweg en zelfs een ‘knip’ in de straat. Daarnaast vond eenieder dat het dorpshart groener moet worden, het liefst met mooie grote bomen en waar het kan ook bloemen.
 
Nistelrode
In Nistelrode spraken de aanwezigen over een nieuwe inrichting voor het Laar. Zij dachten samen na over hoe de auto wat minder prominent aanwezig kan gaan zijn. Een lastige opgave, voor een straat die tegelijkertijd ook een belangrijke ontsluitingsweg is. Toch werden kansen gezien om meer ruimte te maken voor fietsers, door bijvoorbeeld een aantal parkeerplaatsen weg te halen. Daarnaast vond men dat het Raadhuisplein groter en sfeervoller mag worden, en werd de hoop uitgesproken dat de lege plek van de voormalige Brouwershoeve snel wordt ingevuld.
Veel aanwezigen genoten zichtbaar van de manier waarop Progressief Bernheze hen vroeg mee te denken over het eigen dorpshart, en leverden fanatiek ideeën aan. Als het aan de partij ligt moet de gemeente vaker samen met inwoners en andere betrokkenen plannen gaan maken.
De opbrengst van de avond zal aan Actief Burgerschap, de Dorpsraad Nistelrode en het nieuwe gemeentebestuur van Bernheze worden aangeboden.
inwoners dromen fanatiek mee over eigen dorpshart d9e08a43295477cb5650cb7e572cb9b3
f41f01b4fd7ab712f165ca71fc537e88_______________________________________________________________________
Plaats reactie