Dorpsnieuws

High SocietyKunsthistorica Marie Christine Walraven geeft maandag 19 maart om 20.00u in bibliotheek Heeswijk-Dinther een lezing over de nieuwe tentoonstelling in het Rijksmuseum: High Society, vier eeuwen glamour door de grote meesters in de kunstgeschiedenis.
 
Inleiding op de tentoonstelling
Deze avond vertelt Walraven alles over de tentoonstelling die van 8 maart t/m 3 juni te zien is in het Rijksmuseum. De tentoonstelling bestaat uit 35 portretten van onder meer Cranach, Veronese, Velázquez, Reynolds, Gainsborough, Sargent, Munch en Manet. Maar ook Rembrandts ‘Marten en Oopjen’ zijn te zien bij deze expositie.
Machtige vorsten, excentrieke aristocraten en puissant rijke burgers laten zich al eeuwenlang op hun allermooist en in vol ornaat schilderen door de beste kunstenaars van de wereld. Het liefst staand, levensgroot en ten voeten uit. De meeste geportretteerden zijn zeer rijk of extravagant uitgedost, waardoor de tentoonstelling een beeld geeft van vier eeuwen internationale mode: van de ingesneden broek en wambuis uit 1514 tot de haute couture van de laat negentiende eeuw.
 
Kaartverkoop
Kaarten voor deze lezing zijn in de voorverkoop €5,- voor bibliotheekleden en €7,- voor niet leden. De kaarten zijn online te koop of aan de balie van een van onze bibliotheken.
Op de avond zelf kosten de kaarten €7,-.
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen