Dorpsnieuws

Manu KeirseHij spreekt over ‘Elkaar helpen bij verlies en verdriet’ 
Mensen in rouw en hun omgeving stellen zich allerlei vragen: Is het normaal dat je je na maanden nog zo verdrietig voelt? Is het nog ooit mogelijk om weer van het leven te genieten? Is het normaal dat je na een jaar nog kunt wenen om de dood van je moeder? Reageert ieder mens op dezelfde manier?
Is het waar dat de tijd alle wonden heelt? Hoe kun je iemand in verdriet helpen en troosten? Hoe kun je een collega die zijn partner of een kind verloren heeft tegemoet treden op de eerste dag van zijn werkhervatting? Deze en vele andere vragen worden frequent gesteld door mensen in verdriet en hun omgeving.
Meer weten hierover kan helpen.
Om verlies te overleven moet je rouwarbeid verrichten. Je kunt mensen hierbij helpen of het hen moeilijker maken. Misvattingen over wat adequaat omgaan is met verdriet en rouw maken dat veel mensen verkeerd reageren.
Deze lezing kan zowel mensen in rouw zelf als hun familie, hun vrienden, hun studie- en werkomgeving leren wat helpt en niet helpt in situaties van verdriet. Meer weten kan je in verdriet helpen om je eigen reacties en gevoelens te verstaan en je beter te handhaven op moeilijke momenten. Als omgeving kun je leren de juiste ondersteuning te bieden.
 
Prof. dr. em. Manu Keirse is klinisch psycholoog, doctor in de geneeskunde en dé specialist als het over rouwverwerking en de laatste levensfase gaat. Zijn belangrijkste boek ‘Helpen bij verlies en verdriet’ werd in vele talen vertaald.
 
Datum: Zaterdag 27 januari 2018
Plaats: Abdij van Berne, Abdijstraat 49, 5473 AD Heeswijk
Aanvang: 15.00 uur
Entree: De entree bedraagt € 15,-
Reserveren: plaatsen dienen vooraf gereserveerd worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Meer informatie: www.berneboek.com/agenda 
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen