Dorpsnieuws

170627 wvd Jumbo Vierkant 2Stoomzuivelfabriek “Onder Gods zegen” is vanaf 12 januari 2018 te zien in de Jumbo in Heeswijk-Dinther. In maart 2017 is de vernieuwde Jumbo supermarkt aan de Servatiusstraat 39 te Heeswijk-Dinther geopend. Een van de opvallendste plekken in de nieuwe winkel is de wand met zwart-wit foto’s van gebouwen in Hadee.

 

Leden van Heemkundekring ‘De Wojstap’ vroegen zich af waarom men in de Jumbo  gekozen heeft voor hedendaagse afbeeldingen in plaats van historische foto’s. Er bestaan tenslotte vele oude foto’s van de dorpen en ook van Stoomzuivelfabriek “Onder Gods zegen”, die vanaf 1917tot 1973 op de plaats van de Jumbo stond.

Het bestuur van de heemkundekring van Heeswijk, Dinther en Loosbroek heeft daarom aan Niels Merkelbach, de bedrijfsleider van de winkel, gevraagd of hij het geen goed idee vond om enkele historische foto’s op te hangen van de oude zuivelfabriek,

Niels was direct enthousiast en zo komt het, dat het winkelende publiek vanaf 12 januari, meteen als zij binnen komen, drie historische foto’s kunnen bewonderen. Twee van de oude melkfabriek en een van de oude Dintherse molen van de familie Van Eerd, de grondleggers van het Jumbo concern.

Op vrijdag 12 januari ’18 om 11.00 uur worden de foto’s feestelijk onthuld.

Meer informatie kunt u vinden in de heemkamer van Heemkundekring De Wojstap en op de website www.dewojstap.nl.

Foto: Wim van der Lubbe   Tekst: Fred Lennings

Reacties   
0 #1 Jos van Eerd 09-01-2018 15:23
Een heel goed idee. Vooral de molen van van Eerd is geweldig. De molen stond aan de Heilige Stokstraat waar nu het MTC gevestigd is.
Citeer
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen