Dorpsnieuws

Loek SnijdersNa zeven jaar stopte Loek Snijders in mei dit jaar als wijkagent van Heeswijk-Dinther en Loosbroek. De reden: het regelmatige optreden bij burenruzies en vechtscheidingen begon hem tegen te staan. „Het is frustrerend als je dingen niet kunt oplossen”, aldus Snijders.

 Toch kijkt de wijkagent, al jaren woonachtig in Megen, ook terug op mooie tijden in Heeswijk-Dinther en Loosbroek. Op de goede contacten met brandweer, verenigingen en scholen. Snijders is in de afgelopen zeven jaar niet alleen een bekend gezicht geworden in Heeswijk-Dinther en Loosbroek, ook op twitter deed de wijkagent van zich spreken. „Ik twitterde regelmatig als wijkagent en er zaten soms scherpe tweets tussen, dat klopt.” 

Zoals die keer toen hij twitterde over de vernieling van een kunstwerk in Loosbroek. FRUSTRATIE 1 #loosbroek. Enkele weken geleden werd beeld vernield in LB. Ondanks buurtonderz. Etc werd het duidelijk dat daders bekend zijn. En even later: FRUSTRATIE 2. Echter niemand is bereid. Ook niet anoniem om mee te werken. Onderzoek is gesloten. Wat als jou spullen vernield worden. Dank. „Daar was ik toen zo boos over”", zegt Snijders. 

Volgend jaar werkt Snijders veertig jaar bij de politie. Ondanks zijn leeftijd (58) draait hij nog gewoon nachtdiensten. „Want in de nacht gebeuren toch meer spannende dingen, een mooie aanhouding dat blijft toch het leukste.”

Bron:Site BD

Tekst: Edith Verwegen

 

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen