Dorpsnieuws

word cloud gltc e1399093790116Heeft het gymnasium zijn langste tijd gehad in deze regio? Het Zwijsen College stopt vanaf 2018- met het aanbieden van gymnasiumonderwijs. De school voor havo en vwo wil zich nog meer richten op zijn bèta-profiel.
Het aantal leerlingen dat de afgelopen jaren koos voor de klassieke talen liep sterk terug. Heeft het gymnasiumonderwijs in deze regio zijn langste tijd gehad?
 
Nee. Gymnasium Bernrode doet het uitstekend, met zo'n 650 leerlingen. En ook op Het Hooghuis Titus Brandsmalyceum koesteren ze hun gymnasiumafdeling. ,,Wij hebben absoluut geen plannen zoals het Zwijsen College", verzekeren rector Tom Brocks en teamleider Bianca Coenen van het gymnasiumteam. Het gymnasium is anno 2017 nog steeds heel relevant, vinden Brocks en Coenen. ,,Door het leren van de klassieke talen leer je reflecteren, analyseren en onderzoeken. Klassieke vaardigheden die overeenkomen met de vaardigheden van de 21ste eeuw. Het kan eigenlijk niet mooier."
 
Talenprofiel
Ook op het Udens College zijn geen plannen om de gymnasiumafdeling op te doeken. Integendeel, zegt afdelingsdirecteur vwo-onderbouw Erna Brummel. ,,We willen onze gymnasiumafdeling juist meer smoel geven. Voor ons is het gymnasium onder meer een belangrijke verbinding met ons talenprofiel. We doen veel aan internationalisering." Gymnasium is de hoogst haalbare middelbare schoolopleiding, bedoeld voor de slimste vwo-kinderen. ,,En dat willen we graag in stand houden."
 
Bron: Brabants Dagblad
         Tom Vos
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen