Dorpsnieuws

Marko KoningsIets meer dan een jaar geleden hebben we de Bernhezer woonvisie vastgesteld. Daarin wordt bepaald wat voor huizen er gebouwd gaan worden, en waar. Politieke Partij Blanco heeft toen twee belangrijke voorstellen gedaan:

meer goedkope woningen bouwen in alle kernen, en duurzaam (gasloos) bouwen. Beide voorstellen van ons werden aangenomen.

Om maar met het laatste te beginnen, het gasloos bouwen wordt nu de standaard in onze gemeente. De nieuwe wijken De Erven in Heesch, Heeswijkse Akkers, Eggerlaan in Vorstenbosch en Laar-Achterstraat in Nistelrode krijgen geen gasaansluiting meer. Een goede stap op weg om een energie neutrale gemeente te worden.

Duurzame woningen zijn de toekomst, maar zeker zo belangrijk is het ook dat de huizen betaalbaar zijn voor onze inwoners. Er is grote behoefte aan goedkope huur – en koopwoningen, voor ouderen, maar zeker ook voor jongeren die graag in eigen dorp willen blijven wonen. Ook komen er steeds meer alleenstaanden die niet zitten te wachten op grote en daardoor dure huizen. Ons voorstel om niet alleen in Heesch en Nistelrode, maar in alle kernen extra goedkope woningen te bouwen is ook aangenomen.

We willen onze dorpen graag leefbaar houden. Bovenstaande voorstellen dragen daar aan bij. Politieke Partij Blanco is blij dat onze initiatieven nu ook in praktijk gebracht worden.

Meer weten of meedenken over nog meer plannen voor onze dorpen? Neem contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06-11311713.

Marko Konings

Fractievoorzitter Politieke Partij Blanco

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app

HaDee agenda