Dorpsnieuws

TRV EtenDe Gemeente Bernheze en de TRV (Toeristisch Recreatieve Vereniging) organiseren samen een bijeenkomst over het Europese jaar van de Gastronomie in 2018: We are Food. Op 6 september 2017 waren we te gast bij De Toren in Dinther.

Jaar van de gastronomie: ‘We are food’

Brabant is in 2018 een jaar lang ‘Europese Regio van de Gastronomie’. Daarvoor ontwikkelt de provincie in samenwerking een bruisend programma voor zowel het brede publiek – inwoners en bezoekers van Brabant - als het bedrijfsleven. Het betreft bestaande gastronomische en culturele evenementen én nieuwe initiatieven binnen en buiten de agrofoodsector. Hiermee wordt ook de vrijetijdseconomie naar een hoger plan getild, waarbij de Brabantse waarden van voedsel centraal staan. Daarom de titel van dit themajaar: ‘We are food’.

Kansen voor Bernheze

Bernheze wil aanhaken op het themajaar door vooral de oorsprong van eerlijk, gezond en lekker voedsel en de koppeling met toerisme centraal te stellen. Daarbinnen past de agrarisch ondernemer  gericht op productontwikkeling, de consument van streekproducten en de mensen die een medische verhouding tot voedsel hebben.  We willen graag  de keten van Boer tot Bord en eetbare landschappen zichtbaar maken. Vanuit toeristisch oogpunt ligt de focus op productontwikkeling binnen het thema (routes, evenementen, arrangementen) en promotie.

 In gesprek

Het gezelschap van ongeveer 30 mensen was zeer gemengd en bestond uit B&B eigenaren, horecaondernemers en producenten van streekproducten. Presentaties en inspiratie werd verzorgd door Phyllis Den Brok, Angelique Belgers en Sjef van Dongen van Fruitzforlife. Het idee achter We are Food was aanleiding voor mooie discussies over eetbare landschappen, eigenwaarde en toeristische mogelijkheden met voedsel. De bijeenkomst is afgesloten met een BBQ van startend ondernemer Rays BBQ. Deze werd de aanwezigen door de gemeente aangeboden.

 

Plaats reactie