Dorpsnieuws

DijkhoffDe kans is groot dat puinverwerkingsbedrijf Gebr. Dijkhoff de puinberg aan de Heeswijkseweg 5 tijdelijk moet gaan afdekken met een zeil om stofoverlast tegen te gaan. Dit bleek maandag na een rechtszitting bij de Raad van State in Den Haag.

Een buurtbewoonster stapte naar de voorzieningenrechter van de Raad van State. Zij vraagt om schorsing van het bestemmingsplan Heeswijkse-Aa-Beemden. Met dit bestemmingsplan kan Dijkhoff het bedrijf dat aan de Heeswijksestraat 7 is gevestigd flink uitbreiden.  Door verzet uit de omgeving en van de Brabantse Milieufederatie is voor deze plannen flinke vertraging ontstaan. Later dit jaar dient bij de Raad van State een bodemprocedure tegen twee bestemmingsplannen die de gemeente Bernheze heeft gemaakt voor Dijkhoff.

De omwonende die naar de voorzieningenrechter is gestapt ondervindt momenteel veel stofoverlast van de puinopslag, zegt haar advocaat.  Voorzieningenrechter Thom van Sloten vroeg aan beide partijen of tijdelijke afdekking met een zeil zin heeft. Ook de buurtbewoonster kan zich hier in vinden. 

Over ongeveer twee weken doet de rechter hierover uitspraak. In de bodemprocedure die over een tijdje bij de Raad van State zal dienen wordt definitief beslist of de bedrijfsuitbreiding kan doorgaan. 

Bron: site BD

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen