Dorpsnieuws

Zorg tafel_met_bewonersIn 2016 stond bij Laverhof de verbouwing van afdeling Sterappel in De Bongerd in Heeswijk-Dinther, in de planning. Buiten de metamorfose die de afdeling onderging stond er ook een nieuw kookconcept in de kinderschoenen.
Restaurantwaardig eten binnen een verpleeghuisafdeling was de uitdaging die werd aangegaan. Zo ontstond er bij teammanager zorg, Antoinette van Melis, een ingenieus idee om de keuzevrijheid én het eetgemak van bewoners te veraangenamen.
Antoinette: “Bewoners in een rolstoel moeten vaak ongemakkelijk ver van de tafel zitten en worden daardoor in hun bewegingsvrijheid enorm beperkt. Natuurlijk is er de mogelijkheid om aan een verhoogde tafel te zitten, maar dan kunnen ze nooit samen met mensen aan een tafel zitten die niet in een rolstoel zitten. Of de een zit te hoog of de ander te laag.
Ik heb rondgekeken bij speciale interieurwinkels voor zorgmeubels, maar ook zij hadden hier geen oplossing voor. Ik dacht: ‘Dit kan toch niet!’ En heb een tafel ontworpen, waarbij dit wel kan.”
Baanbrekende samenwerking met lokale ondernemer
Het idee was geboren! Nu nog iemand vinden die dit zou kunnen realiseren. Antoinette ging in gesprek met lokale ondernemer de heer Pieter van Eijk, van Van Eijk Van der Sterren Timmer en Bouwbedrijf, gevestigd te Heeswijk-Dinther. Dit leidde tot een baanbrekende samenwerking! Pieter bleef net zo lang sleutelen aan het idee tot ze beiden tevreden waren.
Inmiddels zijn er twee zorgtafels in gebruik genomen en zijn de bewoners zeer positief over het zitcomfort en de medewerkers kunnen gemakkelijker hun werk doen. Mede door de vele positieve reacties is het ontwerp ingezonden voor het beste zorgidee van 2017.
Meer weten?
Wilt u meer weten over de zorgtafels? Neem contact op met Antoinette van Melis, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen