Dorpsnieuws

kersenAgrariër Jo van Houtum uit Heeswijk-Dinther voelt zich op het verkeerde been gezet door de gemeente Bernheze. Van Houtum mag op zijn perceel aan de Aa-Brugstraat kersenbomen planten,
maar hij mag daarbij geen palen van twee meter lengte zetten die de bomen ondersteunen. Volgens Van Houtum heeft een ambtenaar van de gemeente hem juist gezegd dat palen tot 2 meter wel zouden mogen.
 
Van Houtum is op het gemeentehuis langs geweest om te vragen wat de mogelijkheden zijn voor het tijdelijk plaatsen van palen. Aanvankelijk wilde Van Houtum palen van 4,5 meter plaatsen, maar toen de gemeente zei dat dat op deze plek niet mocht, stelde hij zijn plannen bij. Op advies van een ambtenaar stelt Van Houtum.
Hij is dan ook verbijsterd dat de gemeente Bernheze hem nu een dwangsom oplegt omdat hij de palen van 2 meter nog niet verwijderd heeft. De gemeente noemt het plaatsen van palen voor een periode van twee jaar zoals Van Houtum wil, niet tijdelijk. Van Houtum gaat in beroep tegen het besluit zegt hij.
 
Bron:BD , Edith Verwegen
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen