Dorpsnieuws

PinautomaatplofkraakDe pinautomaten van Rabobank Oss Bernheze zijn vanaf morgen (14 juni) 's nachts gesloten. Tussen 23.00 en 06.00 uur komt er geen geld uit de muur.
 
De veiligheidsmaatregel volgt op een serie plofkraken in de regio. Drie maanden geleden was het raak in Vinkel, een kleine maand terug nog in Geffen. Naar aanleiding van die laatste kraak werd de maatregel al aangekondigd. Vanaf morgen worden alle 32 automaten in de regio 's nachts met een stalen klep afgesloten, zodat criminelen moeilijker bij het geld kunnen komen.
 
Sinds de kraak moeten Vinkelaren hun geld halen bij een automaat in supermarkt Coop. Geffen krijgt de eigen geldautomaat vrijdag terug, op dezelfde plaats als voorheen.
"Wij zijn erg blij dat we zo snel een oplossing hebben gevonden voor de beschikbaarheid van een geldautomaat in Geffen", zegt Ronald van Hintum, directeur Particulieren en Private Banking van Rabobank Oss Bernheze. "We zijn enorm geschrokken na de gebeurtenis eind mei. Veiligheid heeft onze hoogste prioriteit maar we beseffen ons ook dat service voor onze klanten en de beschikbaarheid van een geldautomaat van belang is voor de inwoners en leefbaarheid van Geffen.”
 
Bron: BD , Roy van der Lee
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app

HaDee agenda