Dorpsnieuws

SandraEr kan voorlopig niet gezwommen worden in het zwembad aan de Meerstraat in Heeswijk-Dinther. Het bad is op last van de gemeente Bernheze gesloten omdat het pand niet voldoet aan de veiligheidseisen.
 
Uit onderzoek van de gemeente is gebleken dat de dakconstructie niet veilig is. De gemeente heeft donderdag 1 juni onderzoek gedaan nadat er meldingen over de veiligheid waren binnengekomen. Dezelfde avond heeft burgemeester Marieke Moorman besloten dat het zwembad onmiddellijk dicht moet.
 
Gerepareerd
Het zwembad, voorheen bekend onder de naam Aquarest, is gelegen naast camping De Wildhorst. Sinds anderhalf jaar huurt zwemschool Sandra het zwembad van eigenaar Jan van de Vorle. Van de Vorle zegt dat hij zelf onlangs nog onderzoek heeft gedaan naar het dak. „We hebben toen een aantal dingen meteen gerepareerd, de rest zou kunnen wachten tot de zomervakantie. Maar de gemeente vond het onverantwoord om het bad open te laten. Dat betekent dat wij het werk dat gepland was in de vakantie, nu zo snel mogelijk gaan aanpakken.”
 
Paula Vonk, jurist van de zwemschool, noemt de sluiting een enorme klap voor de zwemschool. „Wij hebben de eigenaar verschillende keren gesproken over het achterstallige onderhoud, maar dat het zo slecht was wisten we niet." Volgens Vonk is er op dit moment nog geen oplossing gevonden voor het verplaatsen van de zwemlessen.
 
Bron: site BD
Tekst: Edith Verwegen
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen