Dorpsnieuws

glasvezelDe aanleg van het glasvezelnetwerk in de gemeente Bernheze verloopt volgens het boekje. Op dit moment is de aannemer vooral bezig in Heesch en Nistelrode. Andere dorpen staan op de planning.
De aanleg van het netwerk wordt in overzichtelijke stappen aangepakt. Graag staan we even stil bij de huidige en geplande werkzaamheden.
Wijkcentrales plaatsen
In Heesch staan inmiddels de twee geplande wijkcentrales. In Nistelrode staat er één. Hierna volgen die in Heeswijk-Dinther, Vorstenbosch en Loosbroek. De wijkcentrales voorzien ieder rond de 2.500 huishoudens van glasvezel. Deze compacte centrales zijn het zenuwcentrum in van de verdeling van het glasvezelnetwerk in de wijk. Klein maar krachtig dus!
Schouwen
In Nistelrode is aannemer Spie aan de slag met het schouwen. Dat wil zeggen dat iedere woning bezocht wordt om te kijken waar het aansluitkastje komt. Ook bepalen ze samen met de bewoners waar de aansluiting in de tuin komt. Maatwerk!
Huisaansluiting monteren
Heesch loopt voorop in de aanleg van het netwerk. Hier zijn de eerste huisaansluitingen een feit. In overleg met de bewoners komt de aannemer langs om het kastje op de juiste plaats te monteren. Dan is het nog slechts een kwestie van meten van de verbinding en is de aansluiting klaar voor gebruik. Spannend!
Totaalplaatje
In totaal trekken we een jaar uit voor het aansluiten van alle huishoudens in Bernheze. Heesch heeft de primeur: hier zijn we eind juli klaar. Vorstenbosch volgt eind oktober, Nistelrode eind november van dit jaar. Februari 2018 is Loosbroek helemaal klaar voor glasvezel, Heeswijk-Dinther sluit de rij in maart.
 
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen