Dorpsnieuws

GebrDe legalisatie van puinbedrijf Gebr. Dijkhoff in het Aadal bij Heeswijk-Dinther is een stap verder. De gemeenteraad van Bernheze heeft het bestemmingsplan voor het bedrijf donderdagavond vastgesteld.
 
Alleen de coalitiepartijen CDA, Lokaal, D66 en SP stemden vóór. Progressief Bernheze en VVD tegen. De derde oppositiepartij Blanco stemde helemaal niet en verliet demonstratief de vergaderzaal voor even. De partij wenste niet te besluiten omdat er 'onvolledige en onjuiste' informatie op tafel zou liggen.
 
De groeiplannen van Dijkhoff liggen gevoelig. Het bedrijf zit in het kwetsbare Aadal. Het is op papier nog een agrarisch loonbedrijf maar in de praktijk doet Dijkhoff ook aan afvalrecycling, en met die activiteit wil de firma zich verder ontwikkelen. Het nieuwe bestemmingsplan legaliseert dit.
,,In principe wil Dijkhoff op een verkeerde plek uitbreiden, maar het gebeurt wél op een aanvaardbare manier", gaf Annemieke Boellaard (D66) aan. Ze wees onder andere op moderniseringen die het bedrijf bij verdere groei wil realiseren en die ook voor de leefomgeving goed zijn: ,,Dat moeten we juist waarderen."
 
Bron: site BD: Maarten van den Hurk
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen