Dorpsnieuws

voorjaar heeswijk_dintherDSC_0099Kamperen met Vobula, een bijzondere manier om de Nederlandse natuur en landschappen te beleven..
Stichting Vrijwillig Onderhoud van Buitenplaatsen en Landschappen,
organiseert deze weken elk jaar op verschillende locaties in het land in samenwerking met terreineigenaren of beheerders van landgoederen.
In de week van zaterdag 22 april tot en met zaterdag 29 april kamperen er ongeveer 20 deelnemers in de moestuin van Kasteel Heeswijk onder begeleiding van vrijwilligers van de stichting.
De deelnemers helpen de beheerder met arbeidsintensieve klussen, zoals het verwijderen van vogelkers, vrijstellen van inheemse soorten en/of onderhoud aan cultuurhistorische gebouwen. In de week op Kasteel Heeswijk zullen vooral verschillende zichtlanen opgeschoond gaan worden
Altijd onder begeleiding van een vrijwilliger van Vobula of de beheerder van het landgoed en in dit geval ook met het Brabants Landschap
Voor de deelnemer is dit dé gelegenheid om eens te kamperen op bijzondere plekjes waar normaal niet gekampeerd mag worden.
In de meeste gevallen en als de weersomstandigheden meewerken, is er de gezelligheid van een kampvuur. Deelnemers vanaf 16 jaar werken van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 13.00 uur. De rest van de dag is naar eigen keus te besteden..
De kampeerweken zijn toegankelijk voor oud en jong, die de natuur een warm hart toedragen. We kamperen op eenvoudige terreintjes, met alleen stroom voor het opladen van mobieltjes e.d. en heel eenvoudige sanitaire voorzieningen.
Nieuwsgierig? Bekijk alle locaties, data en algemene informatie op onze website www.vobulakamperen.nl  of kijk eens op Facebook Vobulakamperen voor de sfeer.
Wil je de folder? Stuur dan een mailtje naar vobulakamperen@gmail  of kijk op http://www.vobulakamperen.nl/blog.aspx  voor het programma van deze zomer.
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen