Dorpsnieuws

170402-nvd-FusieParochies 34Voor dag en dauw komen mensen uit 4 dorpskernen samen in de Allerheiligst Sacramentskerk Middelrode voor een heel speciale Eucharistieviering.
Naast Pastor Jansen verzorgen het pastoresteam, koor, gildes en vrijwilligers uit de 4 gemeenschappen een heel speciale mis, opgedragen aan het fuseren van de verschillende parochies tot Parochie Heilige Augustinus. Tijdens deze mis werden de parochiekaars en plaquettes gezegend.

Na deze mis brachten de drie gildes uit Heeswijk, Dinther en Berlicum een vendelgroet, gevolgd door een ontspannen samenzijn in De Moerkoal Middelrode. Daar dronk men koffie met worstenbroodjes en cakejes.

In de middag waren er bij alle kerken van deze nieuwe parochie allerlei activiteiten, zoals beklimmen van de toren (in Dinther), puzzeltocht door de kerken, kaartjes schrijven voor de zieken, boekjes met uitleg over de kerk, alsmede thematisch bloemschikken, bloempotjes maken voor kinderen (in Loosbroek).

Om 2 uur kon men genieten van het orgelconcert op het Smits-orgel in de kerk van Heeswijk. Daarop volgde een presentatie over H. Augustinus door I. van Neer-Bruggink.
 
Tekst: Ria van Hemmen
Foto's: Nadja van Driel
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen