Dorpsnieuws

Sara-MaitlandSara Maitland spreekt op zondag 19 maart in de Abdij van Berne in Heeswijk over 'Stilte als antwoord'
De bekende Engelse schrijfster Sara Maitland is van 17 tot en met 21 maart a.s. na zes jaar opnieuw in Nederland.
Haar ‘Book of Silence’ (vertaald in het Nederlands, Stilte als antwoord) is onverminderd populair in een tijd waarin ‘stilte’ door velen steeds meer als een schaars, belangrijk en zelfs noodzakelijk ‘item’ wordt (her-) ontdekt.
 
Sara Maitland studeerde in Oxford, deelde een studentenhuis met de latere president Bill Clinton en werkte met Stanley Kubrick. In de 70er jaren was ze in Engeland een van de voorvrouwen van de feministische beweging.
Religie is naast feminisme een tweede thema in haar werk. Naast haar korte verhalen schreef ze in 2008 ‘A book of Silence’; een verslag van een persoonlijke zoektocht, een experiment met de stilte. De Nederlandse vertaling daarvan verscheen in 2010. In 2016 verscheen in de populaire Britse ‘School of Life- reeks’ van haar ‘How to be alone’ (in Nederlands vertaald als ‘Alleen zijn hoe doe je dat?’).
Het boek 'Stilte als antwoord' wordt meer en meer ontdekt als een oorspronkelijke en gezaghebbende studie naar ‘de stilte’. Een boek over de waarde, de kwetsbaarheid, de noodzaak, de meer-dan-afwezigheid van geluid- en vreemdheid van stilte. Maitland is gefascineerd door de stilte, ze woont inmiddels enkele jaren alleen in een verlaten deel van Noordwest Engeland en schrijft daar over wat de stilte haar brengt en over de ambivalentie in zichzelf en in onze cultuur ten opzichte van de stilte.
 
Lezing
Datum: Zondag 19 maart, aanvang 15.00 uur (inloop 14.30 uur met koffie en thee),
Abdij van Berne, Abdijstraat 53 Heeswijk.
Plaats: Bernekringzaal, Abdij van Berne, Abdijstraat 49, 5473 AD Heeswijk
Toegang: De entreeprijs bedraagt € 7,50 (inclusief koffie/thee) te betalen ter plaatse Reserveren: Plaatsen dienen vooraf gereserveerd te worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen