Dorpsnieuws

Wendy RoobolEen programma/pasticcio met liederen , aria’s en instrumentale muziek rond de vrouwen in Mozart’s muziek en leven. Met o.a. de concertaria’s KV 79, KV 505, KV 577, pianowerken en liederen

Wat heeft de nobele, Haagse prinses Caroline gemeen met de getalenteerde zusjes Wendling? Waarom wilde de prima donna Francesca Ariana Gabrielli de beroemde rozen aria uit Le Nozze di Figaro niet zingen voor de reprise van deze opera in Wenen? Hoe werd dit opgelost? Voor wie werd de mooiste concertaria aller tijden geschreven en vooral: waarom? Daar komt u achter in dit concert!

Sopraan Wendy Roobol en fortepianiste Ursula Dütschler brengen samen een vrolijke pastiche met instrumentale stukken, liederen en concertaria’s van Mozart en portretteren vier van de mooie meiden waar Mozart een stukje van zijn talent aan heeft gewijd.

Wendy Roobol voelt zich met haar soepele, warme stem en haar voorliefde voor de combinatie zingen met acteren als in vis in het water in deze muziek en in dit theatrale programma.

Samen met Ursula Dütschler en Camerata 1800 was Wendy Robool al eerder te horen met theatrale uitvoeringen van Mozart en Weense Klassieken.

Kasteel: zondag 22 januari het koffieconcert (aanvang 12.00 uur)

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen