Dorpsnieuws

solexraceHet is even stil geweest maar we hebben zeker niet stil gezeten. Vorig jaar heeft het 24-uurs Solexrace Festival met onder andere een uitverkochte zaterdagavond en ramvolle brascrossklasses al haar records qua bezoekers en deelnemers verbroken.

Daarom moet het festival dit jaar verhuizen.

Geen paniek, ga even zitten en haal rustig adem. De vertrouwde bosrijke locatie bij Cafe/Zaal Stanserhorn, waar je het warme gevoel krijgt dat je thuis komt, blijft hetzelfde.

“Steeds meer accenten dan alleen zachte G en harde L”
Aan de 24-uurs Solexrace doen deelnemers mee uit alle windstreken van Nederland maar ook uit België, Frankrijk, Engeland en afgelopen jaar zelfs Australië. De bijhorende Brascross, waaraan men mee kan doen met onder andere een brommer, crossmotor, auto of grasmaaier heeft inmiddels ook een internationaal deelnemersveld. Als je over het festivalterrein loopt, hoor je de laatste jaren steeds meer accenten dan alleen de zachte G en de harde L. Om niet elke keer met het laatste weekend van Bouwvak-Zuid mee te moeten schuiven, is ervoor gekozen om te verhuizen naar het laatste weekend van augustus. De locatie blijft hetzelfde, goed weer is voorspeld en het wordt feest als nooit tevoren. Kortom; deze elfde editie op 25, 26 en 27 augustus wil je zeker niet missen!

Inschrijfdatum bekend

Dit jaar is er een hypermodern programma geschreven, zodat iedereen zich online kan inschrijven voor de 24-uurs Solexrace en de Brascross. Op de Facebookpagina van de 24-uurs Solexrace is 28 januari bekend gemaakt als inschrijfdatum. Dit wordt 11 maart om 3 redenen:

Doordat er zoveel mensen mee willen doen bleken de servers niet tegen de inschrijfgolf bestand en daarom is nu een contract in de maak met ‘s werelds grootste datacenter in Nevada (USA);

2. De deelnemers zijn zo fanatiek dat het reglement nu wordt aangescherpt door het hoger gerechtshof. Zodra de rechters eruit zijn, verschijnen ze online!

3. Carnaval! Alle deelnemers dienen verkleed mee te doen aan de Brascross. Hierbij geldt: hoe gekker het voertuig hoe beter. Bier staat garant voor goede ideeën, dus is de Carnaval de ideale tijd om inspiratie op te doen voor creaties voor de Brascross.

Zorg er dus voor dat je zaterdag 11 maart om 12.00 uur achter je computer zit!

Op de bospaden in de “Hei” gaat het gerucht dat er nog een extra autoklasse bijkomt, maar daarover later meer. Houd onze site en social media scherp in de gaten!

http://24uurssolexrace.nl/ 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen