Dorpsnieuws

gemeente bernheze_tonDe commissie Kunst van de gemeente Bernheze adviseert het college van burgemeester en wethouders over het ontwikkelen en beheren van kunst in de openbare ruimte. De afgelopen jaren hebben we samen met inwoners en gebruikers kunstprojecten gerealiseerd en gerenoveerd.

We onderhouden en realiseren kunst uit de overtuiging dat onze inwoners via (buiten)kunst meer betrokken zijn bij hun omgeving. Kunst verbindt inwoners. De komende periode zien we volop kansen om kunst in de openbare ruimte te verbinden aan recreatie, toerisme, cultureel erfgoed, landschap, natuur, gebiedsontwikkelingen en aan zorg, werk en jeugd.

Wat betekent deelname aan de kunstcommissie?

De commissie Kunst bestaat uit vijf leden, de wethouder, een ambtelijk secretaris en een adviseur. Wethouder Jan Glastra van Loon, die het cultuur- en kunstbeleid in portefeuille heeft, is voorzitter van de commissie. De beleidsmedewerker kunst en cultuur is ambtelijk secretaris. De commissie wordt geadviseerd door een medewerkster van het Brabants kenniscentrum kunst en cultuur uit Tilburg. De commissie kan tijdelijke leden uitnodigen uit de wijk/buurt waar een kunstproject komt. De commissie Kunst vergadert 6 keer per jaar.

Naar wie zijn wij op zoek?

Het college benoemt de leden van de commissie Kunst voor een periode van 4 jaar. Omdat enkele leden onlangs zijn gestopt, zijn we op zoek naar nieuwe leden die ons met enthousiasme willen versterken.

Kandidaten moeten voldoen aan de volgende criteria:

u bent inwoner van de gemeente Bernheze;lidmaatschap van de commissie moet verenigbaar zijn met uw overige activiteiten (leden van de commissie mogen niet direct of indirect medewerking verlenen aan werkzaamheden waarover de commissie adviseert);u heeft interesse in en affiniteit met kunst en cultuur;u heeft raakvlakken met andere sectoren zoals recreatie, toerisme, cultureel erfgoed, landschap, natuur, gebiedsontwikkelingen.

Oproep

De commissie Kunst roept kandidaten op om hun interesse als lid in de commissie Kunst kenbaar te maken. Uw reactie kunt u vóór 1 maart 2017 sturen naar de gemeente Bernheze, t.a.v. Melanie van Erp, bij voorkeur per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Na ontvangst van de reacties informeren we de kandidaten over het vervolg van de procedure.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen