Dorpsnieuws

Annie Potters_schilderijenKo Potters uit Heeswijk organiseert een expo met schilderijen van zijn aan altzheimer overleden vrouw. 

Anny Potters-de Visser(1935-2010) maakte zo’n 250 schilderijen in haar leven.

Veel schilderijen, waaronder stillevens en landschappen met gebouwen, maakte de Dintherse in opdracht. Vaak ook schilderde ze, gewoon omdat ze het zo mooi vond. De ziekte Alzheimer, die zich vanaf 2000 bij haar openbaarde, maakte een eind aan haar schilderwerk.

Op 21 en 22 januari organiseren haar man Co Potters en haar broer Hans de Visser een expositie met verkoop van veertig schilderijen. De opbrengst van de verkoop gaat onder andere naar Stichting Alzheimer. Voor Anny Potters, bekend van haar galerie D’n Derfpad, was schilderen haar lust en leven. Met haar schetsboek in de hand of achter het doek kwam ze tot rust. Inspiratie deed ze op tijdens wandelingen en fietstochten in haar directe omgeving, maar ook tijdens verre reizen naar landen van Midden- en Zuid Amerika.

Alzheimer
Vanaf 2000 kreeg de ziekte Alzheimer de kunstenares in zijn macht en vooral de laatste vier, vijf jaren ging ze heel hard achteruit. Het liefst zat ze op de fiets of ging ze wandelen, soms wel twintig keer op een dag. In een openhartig gesprek vertellen Co Potters en Hans de Visser over haar leven met Alzheimer. De expositie is op 21 en 22 januari van 13.00 uur tot 17.00 uur in het gildehome van het St. Barbaragilde aan Raadhuisplein in Dinther.

Bron: site BD

Foto: Jeroen Appels/Van Assendelft

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen