Dorpsnieuws

Tom van_ZutphenEen superheld die longontsteking bij kinderen verhelpt. Dat verhaal staat in het kinderboekje ‘Momo & Mauris’. Student Tom van Zutphen uit Heeswijk-Dinther bedacht het idee samen met drie medestudenten van de creatieve mbo-vakschool SintLucas in Eindhoven.

Hij start deze week met de verkoop van het boekje. De opbrengst gaat naar Serious Request, de jaarlijkse actie van 3FM en het Rode Kruis die dit jaar van 18 tot en met 24 december plaatsvindt.

Kindertaal Serious Request steunt altijd een ‘stille ramp’. Dit jaar is dat longontsteking bij kinderen. Tom nam samen met medestudent Kyma de illustraties voor het boekje voor zijn rekening. “Ik had al in mijn hoofd hoe de beelden er uit moesten komen te zien. We waren het met elkaar eens dat de tekeningen simpel moesten zijn”, vertelt Tom. De studenten hadden precies een week om hun idee uit te werken tot een bruikbaar product.

Verkoop Alle eerstejaars studenten van SintLucas in Eindhoven krijgen 2 boekjes mee die ze voor 5 euro gaan verkopen. Wil je ook het boekje ‘Momo & Mauris’ kopen? Stuur dan een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer info over de actie voor Serious Request is te vinden op de volgende website: https://kominactie.3fm.nl/actie/sintlucas-verkoopt-kinderboekje-momo-mauris

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen