Dorpsnieuws

BambaniOpbrengst benefietavond Lionsclub De Meierij van €12.000 voor Bambanani verdubbeld door de Wilde Ganzen

Op zondag 4 december heeft Ed Rakhorst, directeur van de Stichting Vrienden van Bambanani, een cheque van maar liefst €12.000 in ontvangst genomen uit handen van president Will Groothuysen van Lionsclub De Meierij Den Dungen.

Rakhorst was dubbel verguld met de opbrengst van de benefietavond omdat Stichting de Wilde Ganzen heeft besloten om het bijeengebrachte bedrag nog eens te verdubbelen. Wilde Ganzen is van mening dat kleinschalige, concrete projecten het verschil maken in de levens van mensen in armoede. Daarom steunen zij duurzame ontwikkelingsprojecten, opgezet door bevlogen Nederlanders samen met de lokale bevolking. Zoals Bambanani dus!

Zowel de Stichting als de Lionsclub spreken van een fantastisch resultaat, dat de verwachtingen heeft overtroffen. Vooraf werd gehoopt op een evenaring van de €10.000 die vorig jaar bijeen werd gebracht.

De opbrengst van de benefietavond was dit jaar grotendeels bestemd voor de Stichting Vrienden van Bambanani. Deze Stichting is opgericht in 2005 en creëert een betere toekomst voor jonge kinderen in Zuid-Afrika. Dit doen ze door het bouwen, renoveren en ondersteunen van Early Learning Centers, scholen voor kinderen van 1 tot 7 jaar oud. Het aandachtsgebied van Bambanani is de regio rond Phalaborwa in de provincie Limpopo. Zo’n 150.000 inwoners leven er in townships, woongebieden met zeer minimale voorzieningen.

Het was alweer voor de vijfde keer dat het Lions benefietdiner, in de vorm van een mosselavond, is gehouden op de prachtig gelegen locatie “De Ruwenberg” in Sint-Michielsgestel. Op zaterdagavond 5 november werden daar 180 gasten ontvangen door de Lionsclub. Onder leiding van de deskundige koks van de Ruwenberg werden diverse soepen gemaakt. De gasten smulden vervolgens van mosselen en spareribs, frites en salades, bereid door de koks en geheel belangeloos uitgeserveerd door het personeel van de Ruwenberg. De Lions gingen daarbij rond om de gasten van de drankjes te voorzien.

Als afsluiting van het diner stond een overheerlijk dessertbuffet klaar. De catering van de avond was grotendeels ook gesponsord door lokale levensmiddelbedrijven.

De avond werd opgeluisterd door diverse muzikanten die grotendeels om niet hebben gespeeld, waaronder de vocale close harmony groep ‘Muchoss’ en het Jazz ensemble ‘Black Eagles & Friends’ van ‘De Sociëteiten Amicitia en de Zwarte Arend’.

Ten behoeve van het goede doel werden op de benefietavond loten verkocht voor de tombola van diverse door de middenstand geschonken goederen; variërend van wijnpakketten tot een weekend Mercedes cabrio rijden. Ook werd een heuse veiling gehouden van een twaalftal beschikbaar gestelde kavelstukken. Naast vakantiehuizen voor een week, een racecursus van een dag en grillen op locatie voor 50 personen, ging het om diverse kunstwerken, waaronder het topstuk van de avond: een bronzen beeld van het kunstenaarsechtpaar Jean en Marianne Bremers.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen