Dorpsnieuws

aanleg glasvezel_1Begin september 2012. Theo van Overbeek belde. Of de Bernhezer Buitenwacht meedeed. Aan glasvezel in Bernheze. Tuurlijk. Half september zaten we aan tafel: ondernemers, boeren, burgers en gemeente.

Begin november zaten we bij de notaris. Er werd een stichting opgericht. Het doel was simpel: Glasvezel. Maar dan wel in héél Bernheze. Niet simpel Een simpel doel blijkt niet altijd simpel te realiseren. We begonnen met wat minpuntjes. Want Bernheze is groot. De kernen liggen behoorlijk uit elkaar. En we hebben een groot buitengebied. Met flink wat afgelegen adressen.

Het grootste minpunt was dat de gemeente vroeger al kabel heeft laten leggen in alle dorpen en grote delen van het buitengebied. Maar we hadden ook ’n pluspunt. Diezelfde gemeente, met name Rien Wijdeven en zijn medewerkers hebben stevig de schouders gezet onder ons glasvezelplan. Drie keer ja is nee

Nu is het oktober 2016. We zijn pakweg vier jaar en veertig vergaderingen verder. En een aantal ervaringen rijker. Het is helemaal niet simpel om glasvezel in héél Bernheze te krijgen. Drie keer JA van Reggefiber en KPN blijkt bijvoorbeeld toch NEE te betekenen.

Maar nu gaat het er uiteindelijk komen. E-fiber gaat het aanleggen. Binnenkort beginnen ze. En volgend jaar werkt het. In héél Bernheze. Want ze gaan hard. Top-verbindingen via top-technologie. Het duurt even. Maar als je het eenmaal hebt, wil je nóóit meer minder. 

Reactie?

mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Alvast aanmelden? www.e-fiber.nl

tekst: frank van den dungen illustratie: www.sarahlinde.nl 

Reacties   
0 #1 Wim Huijbers 24-11-2016 09:44
Waar ik naar benieuwd ben is welke aanbieders er op het glasvezel komen. Net als met mijn energie zou ik willen kunnen kiezen want de hudige aanbieding die er ligt - van Trined - is matig en veel duurder dan in omringende plaatsen.

Voor mij een reden om vooralsnog niet om te gaan naar fiber; ik ben heel tevreden met mijn bestaande XS4All verbinding.
Citeer
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen