Dorpsnieuws

2014-10 Bosaanplant_Corsicanerweg_02Stichting Vrijwillig Landschapsbeheer Uden (sVLU), IVN Bernheze/Stichting Landschapsbeheer Aa-dal (SLA) en IVN Veghel doen 5 november a.s. mee met de Nationale Natuurwerkdag 2016. Landschapsbeheer en -herstel is nodig voor het behoud en herstel van landschapswaarden.

Iedereen, die van frisse lucht, lekker samen buiten werken en koffie/thee houdt, is van harte welkom op één van de drie plekken (zie onder). Nieuwe vrijwilligers worden begeleid door ervaren landschapsbeheerders.

Volgens woordvoerder Ernest de Groot (Uden) is de Nationale Natuurwerkdag een ideale gelegenheid om een keer kennis te komen maken met vrijwillig landschapsbeheer. Harry van der Pas vult aan: “voor vele planten en dieren zijn goed onderhouden landschapselementen van groot belang. Fer Kalis (Veghel) tenslotte: landschapselementen zijn in feite kleine natuurgebiedjes. Die moet je zorgvuldig beheren”. We adviseren belangstellenden om laarzen, stevige schoenen en werkhandschoenen mee te nemen. Voor gereedschap wordt gezorgd.

Keuze uit Heeswijk, Erp of Zeeland

Bernheze werkt van 08.45-13.00 uur bij Kasteel Heeswijk. Eerst plant men een grens-eik. Daarna worden er wilgen geknot. Men verzamelt om 08.45 uur bij de Brasserie van het Kasteel Heeswijk (Kasteel 4 te Heeswijk). Kinderen met ouders zijn welkom. Er is koffie/thee en lunch aanwezig. Nadere info bij Harry van der Pas (06-52317518).

Veghel werkt van 09.00-12.00 uur bij het Hurkske. Daar worden vliegdennen verwijderd rond de nieuwe paddenpoelen. Men verzamelt om 09.00 uur bij de P-plaats naast Meerbosweg 43 te Erp. Kinderen met ouders zijn welkom. Er is koffie/thee en soep aanwezig. Nadere info bij Fer Kalis (0413-341348).

Uden werkt van 09.00-12.00 uur in de Trentse Bossen. Daar word de Schietberg in zijn oorspronkelijke staat hersteld. Men verzamelt om 09.00 uur bij de Trentsedijk te Zeeland halverwege het bos. Kinderen met ouders zijn welkom. Er is koffie/thee en soep aanwezig. Nadere info bij Ernest de Groot (0413-251370).

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen