Dorpsnieuws

Poster De_Ondergrondse_Met paukenslagen werd de castpresentatie door Regiofilmproducties jl. woensdag 12 oktober geopend. In vlot tempo werden vervolgens de hoofdrolspelers, hun rollen en het beeld van de film, in de vorm van de filmposter, aan het aanwezige publiek gepresenteerd.

Spelers OndergrondseDe droom van regisseur Henny van der Burgt en het team dat zich om hem heen heeft gevormd, komt steeds dichterbij. Technici en andere vrijwilligers werden enthousiast gemaakt net als lokale sponsoren. En spelregiseur Rick Hooijberg werd over de streep getrokken om de scenes op locaties de nodige flair te geven. De zoektocht naar de spelers was de volgende stap. Een zware, want voor slechts 9 tekstrollen hadden zich 112 kandidaten gemeld. Afvallers nemen echter wel aan de film deel in de rol van figurant.

Trots

“ Ik ben blij dat ik dit mee mag maken. Wat begon met een Crew van 15 mensen is uitgegroeid naar een team van over de 100 mensen” zegt voorzitter Ton Lunenburg. Initiatiefnemer Henny van der Burgt staat er bij en glimt van trots; “ fantastisch dat we dit al gerealiseerd hebben, ik verheug me op het vervolg”.

Eerste opnames in november

Nu is het dus zover. De eerste opnames gaan in november van start. Regio Filmproducties werkt aan twee productie. Een speelfilm “De ondergrondse vergeet niet…” (1944/45 en 1960/65) en de documentaire “De Schakel” waarin mensen uit de regio vertellen over die tijd. De gezamenlijke première is op 18 november 2017. Tussentijds worden geïnteresseerden op de website www.regiofilmproducties.nl en via facebook op de hoogte gehouden van het verloop door interviews, sfeerbeelden en “the making of”.

Crowdfunding volgende stap in financiering

Een professionele productie als deze, speelfilm en documentaire kost natuurlijk veel geld.

De voorbereidingen en het eerste deel van de film kunnen gerealiseerd worden met hulp van sponsoring door plaatselijke ondernemers en financiële middelen van particulieren. Om het vervolg en de afwerking van de film te bekostigen, zal er vanaf november 2016 een crowd-funding actie worden opgestart via https://www.voordekunst.nl

Hier kan iedereen door middel van een klein of groter bedrag, aan mee doen. Regiofilmproducties heeft daar een passende tegenprestatie voor over. Doet u ook mee?

Meer informatie bij Ton Lunenburg via 06 22066338

Stichting Regio Filmproducties, A Jonker Speelmanstraat 22, 5473 CB HEESWIJK-DINTHER

E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  W www.regiofilmproducties.nl  

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen