Dorpsnieuws

efiber 1E-Fiber en de gemeente Bernheze starten deze week met een campagne voor de aanleg van glasvezel in de gemeente. Het gaat om glasvezel in de kernen, maar ook in alle buitengebieden.

 

Informatieavonden
Vanaf 11 oktober organiseren de gemeente en E-Fiber gezamenlijk 7 informatieavonden, op diverse locaties in de gemeente. Tijdens deze avonden vertelt E-Fiber uitgebreid over alle voordelen van glasvezel en hoe de aanleg in zijn werk zal gaan.
Daarnaast licht provider TriNed de beschikbare pakketten toe. Wethouder Rien Wijdeven is enthousiast: “In E-Fiber hebben we een ervaren partij gevonden die de gehele gemeente van glasvezel wil voorzien, dus ook de buitengebieden. Daar zijn wij heel blij mee. We nodigen alle inwoners dan ook van harte uit voor de informatieavonden”.

Supersnel internet begint bij 40%
Eric Vos van E-Fiber licht toe: “De aanleg van glasvezel vergt een aanzienlijke investering, die doen we graag, maar we kunnen pas van start als 40% van de huishoudens en ondernemingen zich inschrijven voor een glasvezelabonnement. Gelet op de reeds getoonde belangstelling verwachten we dit te halen. Op de informatieavonden beantwoorden we alle mogelijke vragen. Samen regelen we glasvezel in Bernheze!”

Data en locaties van de informatieavonden:

11 okt Zaal Kerkzicht (voor agrariërs); Molenhoeven 43, Loosbroek
12 okt Zaal Kerkzicht (voor ondernemers); Molenhoeven 43, Loosbroek
1 nov Cultureel Centrum Nesterlé; Parkstraat 2, Nistelrode
2 nov Gemeenschapshuis De Stuik; Schoolstraat 14, Vorstenbosch
7 nov Cultureel Centrum De Wis; Schaapsdijk 27, Loosbroek
8 nov Cultureel Centrum Servaes; Raadhuisplein 24, Heeswijk-Dinther
9 nov de Pas; De Misse 4, Heesch
De inloop van de informatieavonden is vanaf 19.00 uur. Om 19.30 uur start de presentatie. Op e-fiber.nl vindt u meer informatie.

Over E-Fiber
E-Fiber is een relatief jong bedrijf met grote ambities. Iedereen in Nederland heeft recht snel internet, ook mensen in de buitengebieden. Vooral met dat laatste onderscheidt E-Fiber zich van andere investeerders in glasvezelnetwerken.

GLASHELDER 1 Eindelijk: Breedband in héél Bernheze


tekst: Frank van den Dungen illustratie: www.sarahlinde.nl


Begin september 2012. Theo van Overbeek belde. Of de Bernhezer Buitenwacht meedeed. Aan glasvezel in Bernheze. Tuurlijk. Half september zaten we aan tafel: ondernemers, boeren, burgers en gemeente. Begin november zaten we bij de notaris. Er werd een stichting opgericht. Het doel was simpel: Glasvezel. Maar dan wel in héél Bernheze.
Niet simpel
Een simpel doel blijkt niet altijd simpel te realiseren. We begonnen met wat minpuntjes. Want Bernheze is groot. De kernen liggen behoorlijk uit elkaar. En we hebben een groot buitengebied. Met flink wat afgelegen adressen. Het grootste minpunt was dat de gemeente vroeger al kabel heeft laten leggen in alle dorpen en grote delen van het buitengebied. Maar we hadden ook ’n pluspunt. Diezelfde gemeente, met name Rien Wijdeven en zijn medewerkers hebben stevig de schouders gezet onder ons glasvezelplan.

Drie keer ja is nee
Nu is het september 2016. We zijn pakweg vier jaar en veertig vergaderingen verder. En een aantal ervaringen rijker. Het is helemaal niet simpel om glasvezel in héél Bernheze te krijgen. Drie keer JA van Reggefiber en KPN blijkt bijvoorbeeld toch NEE te betekenen. Maar nu gaat het er uiteindelijk komen. E-fiber gaat het aanleggen. Binnenkort beginnen ze. En volgend jaar werkt het. In héél Bernheze. Want ze gaan hard. Top-verbindingen via top-technologie. Het duurt even. Maar als je het eenmaal hebt, wil je nóóit meer minder.

 

GLASHELDER 2 E-fiber: Ze gaan hard. En snel. Echt wel.

tekst: Frank van den Dungen illustratie: www.sarahlinde.nl


April 2016. De eerste schep ging de grond in. Aan de Udensedreef in Schaijk. Aannemer Spie kon beginnen. Ze hebben stevig doorgewerkt. Zonder noemenswaardige trammelant. Vorige week kon Erik Vos van E-fiber het glasvezelnetwerk activeren. Voor Schaijk dan. Binnen het jaar is de kabel in Reek en Zeeland ook gelegd. In maart 2017 verwachten ze ook daar alles te kunnen activeren. Want ze gaan hard. En snel. Echt wel.
Activeren
Activeren betekent dat de glasvezelkabel er ligt. Dat de huis-aansluitingen gemaakt zijn. Dat het signaal op de kabel is gezet. Dat uw apparatuur aangesloten is. En dat alles het doet. Gewoon, zoals het moet. Burgers en bedrijven, maar ook boeren en buitenlui kunnen bellen, internetten en tv-kijken. Via glasvezel. Zo’n 500 mb/sec. Dat is snel. Echt wel.
Achteraf
Schaijk is vorige week geactiveerd. Dat gebeurde bij Van Maren. Aan de Munstraat. Voor ons dichtbij. Net achter Vorstengrafdonk. Binnen Landerd achteraf. In een uithoek. In een doodlopende straat. Nog niet eens gas. Nu wel glas. Eerst kon je daar gerust koffie gaan zetten, als je iets wou zien of downloaden. Nu is alles er. A la minute. Dat is … Echt wel.
Héél Bernheze
Binnenkort beginnen ze hier. In héél Bernheze. Goed. Betrouwbaar en je-weet-wel. Want ze gaan hard. Top-verbindingen via top-technologie. En, als je eenmaal glas hebt, wil je nóóit meer minder.

aanleg glashelder_2

glashelder 3_motormol 

Volgende week: Glashelder-3.
Reactie? Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Interesse? Meld ’t op www.e-fiber.nl 

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen