Dorpsnieuws

marcelle mulder_en_anniek_kramerOp bezoek gaan bij een dierbare met dementie kan soms ongemakkelijk en zelfs pijnlijk zijn. Praten is ons voornaamste middel om contact te maken en we zijn hulpeloos als een gewoon gesprek niet meer mogelijk is.

Er zijn echter veel andere mogelijkheden voor een fijn en waardevol samenzijn. In het Alzheimercafé in De Blauwe Kei in Veghel is op dinsdag 18 oktober om 19.30 uur Anniek Kramer te gast. Zij schreef samen met Marcelle Mulder het boek “Op bezoek bij een dierbare met dementie”, waarin veel ideeën staan, die je inspireren om echt contact met elkaar te maken.
Na het interview met Anniek Kramer krijgen de bezoekers van het Alzheimercafé de gelegenheid om te reageren en hun ervaringen te delen. Zoals altijd zijn er ook op deze dinsdag professionals aanwezig, waar mensen met hun vragen terecht kunnen. De toegang tot het Alzheimercafé is gratis.

Ideeën

Het boek “Op bezoek bij een dierbare met dementie” kun je zien als een praktische gids voor een fijner en waardevoller bezoek. Het bevat ruim 60 ideeën om samen te genieten. Als een gesprek moeilijk of onmogelijk is, zijn er op verschillende gebieden allerlei mogelijkheden om toch contact te krijgen. Je kunt dan denken aan muziek, verhalen, kunst, natuur, eten en drinken en bewegen. In het boek staan ideeën op 12 verschillende gebieden.

Rugzak

Met een rugzak vol ervaringen beschrijven Anniek Kramer en medeauteur Marcelle Mulder in het eerste deel van hun boek kort en helder wat dementie met je naaste kan doen en hoe het de relatie die je hebt kan veranderen. Beide ouders van Anniek Kramer zijn getroffen door dementie.
Marcelle Mulder is raadsvrouw voor ouderen met dementie en hun familie en verzorgers. De beschreven bezigheden zijn gericht op een bezoek aan je dierbare in een woonzorginstelling. Maar ze kunnen net zo goed in de huiselijke kring ondernomen worden.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen