Dorpsnieuws

schuur leeg_webHoe gaan wij in Bernheze om met de vrijkomende agrarische gebouwen? De gemeente Bernheze organiseert op 10 oktober in Loosbroek een dialoogavond over dit onderwerp.

De bijeenkomst is speciaal bedoeld voor iedereen die mee wil denken hoe wij als Bernheze deze transitie gaan faciliteren.

De komende tijd zullen steeds meer agrarische ondernemers stoppen met hun agrarische bedrijfsvoering. Een onderzoek van Alterra laat zien dat het alleen al voor de gemeente Bernheze gaat om circa 100.000-150.000 m2 tussen 2012 en 2030. Gedeeltelijk zullen deze stallen hergebruikt kunnen worden. De vraag is dan ook hoe kunnen we deze vrijkomende gebouwen opnieuw economisch gebruiken.

Hebt u hier ideeën over en wilt u hierover in overleg met de gemeente, kom dan op maandag 10 oktober naar de Wis in Loosbroek. Op deze avond zijn zowel de raadsleden als de marktpartijen aanwezig om hierover te discussiëren.
We doen dit in vier verschillende sessies waarbij we kijken hoe we kansen kunnen benutten vanuit economische, agrarische en recreatief toeristische perspectieven. Uiteraard bekijken we ook vanuit de belemmeringen of we geen zaken toestaan die strijdig zijn met de omgeving.

Programma:

19.30 uur: Ontvangst
19.45 uur: Opening door wethouder Peter van Boekel
20.00 uur: Start vier verschillende sessies
21.30 uur: Bezoekers kunnen aangeven welke ideeën de voorkeur hebben
21.45 uur: terugkoppeling en afsluiting

Graag aanmelden

Ondernemers kunnen zich aanmelden bij Patrick de Wit, Projectleider bij de gemeente Bernheze, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; telefoon 14 0412.

Meer nieuws

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen