Dorpsnieuws

Argentijnen -_IMG_3622Op vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober worden in Veghel en Dinther het Evangelio Criollo van Amado Anzi en de Misa Criolla van Ariel Ramirez uitgevoerd door het koor en musici van Canto Libre uit Santa Fe, Argentinië.

Canto Libre is een koor met veel jonge mensen uit Santa Fe, een kraamkamer voor de musici en zangers van de toekomst. In het Evangeliio Criollo plaatsen zij het leven en werk van Jezus Christus op de pampa’s van Argentinië met de typische Argentijnse muziek, dans en kleding van de ‘gauchos’ (Argentijnse cowboys). De avond wordt gecompleteerd met werken voor viool en piano van Piazzolla en met de grote Argentijnse hit Misa Criolla van Ramirez.

De Argentijnse zangers en musici uit Santa Fe hebben een grote inspanning geleverd om deze lange reis te maken. Zij delen graag hun kunst, cultuur en identiteit met ons, in het land waar Máxima onze Argentijnse koningin is. Na hun bezoek aan Nederland reizen zij door naar Zwitserland en vervolgens naar Rome, waar zij voor de paus zullen zingen.

De zangers en musici van Canto Libre zullen gedurende hun verblijf in Nederland in Heeswijk worden gehuisvest door verschillende verenigingen. Zo leren de Argentijnen ook wat van de Nederlandse cultuur kennen.

Bij beide concerten kunnen cd’s van Canto Libre gekocht worden voor de mooie prijs

van 10 euro.

Nadere informatie kunt u opvragen bij bij Frank Hermans, bariton en zangcoach.

Hermans haalde dit bijzondere Argentijnse koor naar Nederland. Mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vrijdag 7 oktober De Blauwe Kei, Veghel

Zaterdag 8 oktober, St. Servatiuskerk, Dinther

Aanvang: 20.15u Aanvang: 20.15u

Entree: € 9,00 Entree gratis, collecte bij de uitgang

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen