Dorpsnieuws

CUBEZoals u inmiddels heeft begrepen, heeft Dian Langenhuizen per 1 september afscheid genomen van Cube. Vanaf 1 januari 2017 zal de taak van marktplaatshouder en intermediair Cultuureducatie met Kwaliteit (CMK) worden overgenomen door Muzelinck.

Om de periode tussen 1 september en 1 januari zo goed mogelijk te overbruggen, worden de taken in deze periode al overgenomen door Muzelinck.
De gemeente, schoolbesturen, NOBB en Muzelinck zien dit als een goede oplossing om de functie en meerwaarde van Cube, ondanks het wegvallen van subsidies, vorm te blijven geven en zo goed mogelijk te continueren.

Vanuit Muzelinck zal Henri Elbers de functie van coordinator / intermediair gaan invullen. Momenteel is Henri bezig om samen met Dian Langenhuizen de overdracht en transitie in een aantal stappen te realiseren. Mogelijk heeft u al kennis gemaakt met Henri op het moment dat u deze nieuwsbrief ontvangt.

Henri heeft ruim 25 jaar ervaring in kunst- en cultuureducatie en was lange tijd werkzaam bij Kunstencentrum Meander in het land van Cuijk. Daar heeft hij zowel een marketing- en communicatiefunctie vervuld, als de functie van medewerker en projectontwikkelaar onderwijs.

Sinds 2013 is Henri werkzaam bij Muzelinck Oss als locatieregisseur voor de gemeente Cuijk. Hier werkt hij intensief samen met scholen, aanbieders, culturele verenigingen, professionele kunstinstellingen en de gemeente. Hij is de verbindende schakel op het gebied van
cultuureducatie, een rol die veel raakvlakken heeft met het werk van Cube.

Het beleidsplan van Cube voor de periode 2017 t/m 2020 is leidraad bij het voortzetten vanCube. Dit beleidsplan wordt geactualiseerd en in het najaar met instemming van de besturen van Stichting Oog, SKPO Novum en Filios Scholengroep vastgesteld. In dit plan worden de kernfuncties nader uitgewerkt. Deze kernfuncties zijn de functie marktplaats voor het primair onderwijs (inclusief de organisatie van het Bernheze Kunstmenu) en de intermediair onderwijs voor CMK.

Verdere lokale verankering, het vergroten van de efficiëntie en het versterken van de inhoudelijke ontwikkeling zullen aandachtspunten zijn vanaf januari 2017. Het huidige overleg met de ICC-ers van alle basisscholen (4x per jaar) zal daarbij worden voortgezet.
De kennis die Muzelinck in huis heeft op het gebied van cultuureducatie in het onderwijs en de ervaringen die Henri heeft opgedaan in de gemeente Cuijk zullen van meerwaarde zijn bij het
voortzetten en mogelijk uitbouwen van de kernfuncties van Cube.

Zowel Muzelinck als Henri hebben er zin in en verwachten een mooie toekomst te kunnen bieden voor Cube en alle relaties. Henri zal de komende periode ongetwijfeld nog veel vragen aan u hebben, maar heeft u vragen aan Henri, bel dan gerust. Het nieuwe telefoonnummer voor Cube is: 06 - 516 40 398.

Mede namens:
Dhr. J.H. Glastra van Loon, wethouder Kunst en Cultuur
Dhr. R.E.S. van Moorselaar, wethouder Onderwijs
Mw. S. Beuving, College van bestuur Stichting Oog
Dhr. G. van Bergen, College van bestuur SKPO Novum
Mw. T. Jansen, College van bestuur Filios Scholengroep
Mw. van Creij, Directeur-Bestuurder NOBB

Laura Wijnbelt, directeur Muzelinck

Dit is een uitgave van CUBE, Cultuuronderwijs Bernheze. De Misse 2
5384 BZ HEESCH
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. www.cubebernheze.nl
U kunt zich hier afmelden voor onze nieuwsbrief

© 2016 Microsoft Gebruiksrechtovereenkomst Privacy en cookies Ontwikkelaars Nederlands

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app

HaDee agenda