Dorpsnieuws

Progressief BernhezeNa de raadsvergadering van 18 februari over de mogelijke komst van een AZC, verschenen er hartjes op het gemeentehuis. De vier raadsleden die voor de komst van driehonderd vluchtelingen voor een periode van vijf jaar hadden gestemd voelden zich hierdoor gesteund.

Nu zijn we een paar maanden verder en ligt er opnieuw een plan voor een AZC op de plank. Deze keer kwam het via een omweg. De commissaris van de koning wil vluchtelingen over heel Brabant verdelen. Bij de gemeenten om de A50, die samenwerken in As-50, werd de vraag neergelegd om een flink aantal vluchtelingen op te vangen.

Deze keer ligt de aangeboden plaats in Bernheze niet grenzend aan de bebouwde kom, maar achteraf in de natuur. Het doet mij denken aan de ‘tijdelijke opvang’ van Molukkers vlak na de onafhankelijkheidsstrijd van Indonesië. Wij Nederlanders vinden het blijkbaar moeilijk om te gaan met nieuwkomers.

Dagelijks verdrinken er nog mensen in de Middellandse Zee op weg naar Europa. Er verschijnen geen foto’s meer in de kranten van kleine jongetjes op het strand, maar het probleem is niet minder. Progressief Bernheze vindt dat we vluchtelingen een thuis moeten geven. We zijn daarom blij dat onze gemeente zich daar ook voor inzet.

We hopen dat de ‘hartjesmensen’ zich ook weer laten zien. En dat er veel vrijwilligers zijn om de vluchtelingen of statushouders te helpen integreren in onze maatschappij. Samen staan we immers sterker.

Reageren? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Door: Bellinda van den Helm, raadslid Progressief Bernheze

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen