Dorpsnieuws

Adviesraad wmoOp 14 juni jl. heeft de Adviesraad Wmo Bernheze, werkgroep Adviesraad Sociaal Domein een interactieve informatiebijeenkomst georganiseerd. De avond was bedoeld om belanghebbenden binnen het Sociaal Domein te informeren over de verkenning die is gestart, én om te kijken of er draagvlak is de Adviesraad Sociaal Domein Bernheze in te richten.

Een goed functionerende Adviesraad is belangrijk voor iedere inwoner van Bernheze. Vroeg of laat krijgt iedereen te maken met een van de 3 wetten.

Het was een goed bezochte avond waarin door wethouder Glastra van Loon uitleg werd gegeven over de opdracht die de gemeente aan de onafhankelijke Adviesraad Wmo heeft gegeven. Deze opdracht was om te verkennen of er draagvlak is een brede Adviesraad Sociaal Domein te gaan inrichten. Janpeter Hazelaar (onafhankelijk adviseur van het programma ‘Aandacht voor iedereen’) gaf een toelichting op de landelijke ontwikkelingen en een doorkijk naar wat er allemaal mogelijk is binnen het Sociaal Domein, dat naast Wmo ook de Jeugdwet en Participatiewet inhoudt. Frans Schmit de voorzitter van de werkgroep gaf uitleg over wat de werkgroep heeft gedaan met de opdracht van de gemeente. Hoe het traject is verlopen en hoe de nieuwe Adviesraad Sociaal Domein eruit kan komen te zien. Verder werd toegelicht hoe deze Adviesraad uit de haarvaten van de samenleving haar signalen zou kunnen gaan krijgen.

Aviesraad WMO1Het belangrijkste deel van de avond was het panelgesprek waarin de deelnemers hun vragen konden stellen en ideeën, wensen en voorbehouden konden uiten. Er zijn een aantal punten die belangrijk worden geacht voor de overgang naar een brede Adviesraad Sociaal Domein. Dit zijn:

Hoe gaan we de signalering borgen?

De Adviesraad zal altijd werken vanuit het cliëntenperspectief

Met welk maatschappelijk speelveld hebben we te maken?

Welke communicatiekanalen gaat de Adviesraad benutten

Initiatieven kanaliseren

Het is een groeimodel. De Adviesraad staat er niet ineens, dit zal langzaam moeten groeien.

Proactief verbinding zoeken met (regionale) initiatieven

Voor een groot aantal van deze zaken heeft de Adviesraad input nodig van de inwoners van Bernheze. Daarom vragen wij deze ook vooral om mee te denken, dus laat uw stem horen! Vroeg of laat krijgen wij allemaal, direct of zijdelings, te maken met een van deze 3 wetten.

Met de belangrijkste vraag of de Adviesraad Wmo Bernheze kan doorgaan op de ingeslagen weg, werd unaniem ingestemd.

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen naar een Adviesraad Sociaal Domein Bernheze? Stuur dan een mail naar het secretariaat van de werkgroep, Rosita van Berkom- van Lokven via mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . U wordt dan op de mailinglijst geplaatst en ontvangt automatisch alle nieuwsberichten.

Contactinformatie:

Secretariaat werkgroep Adviesraad Sociaal Domein Bernheze

Rosita van Berkom- van Lokven

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

tel. 06-28882435

Adviesraad wmo2Adviesraad WMO3

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen