Dorpsnieuws

Theaterdag BS_MoziekOp een zonovergoten schoolplein van Basisschool het Mozaïek openen op donderdagochtend 16 juni 280 leerlingen van de Heeswijkse school hun Theaterdag. Na de opening springen de leerlingen van de bovenbouwgroepen 5 tot en met 8 op hun fiets en gaan richting Natuurtheater de Kersouwe,

waar ze gaan oefenen voor hun musical ‘Belle en het Beest’.

De leerlingen van de groepen 1 tot en met 4 gaan in het schoolgebouw aan het werk ter voorbereiding op hun musical ‘Klein Duimpje’. In de hal van de school schilderen de jongste leerlingen driftig het huis van Klein Duimpje en in een klaslokaal oefent juffrouw Janneke met de kinderen de tekst van het toneelspel. Even verderop maken leerlingen trommels voor de musical en worden de dansen ingeoefend die ’s middags tijdens de voorstelling worden opgevoerd.

“Alle disciplines van de musical komen vandaag aan bod, van toneelspel en zang tot muziek maken en decor bouwen”, vertelt Peter van der Berg. De leerkracht voegt er snel aan toe: “Maar wat hebben we vandaag gruwelijk mazzel met het weer. Daar zijn wij vooral enorm blij mee”.

Na een ochtend knutselen en oefenen is het ’s middags tijd voor de twee voorstellingen. De onderbouwgroepen spelen Klein Duimpje op het schoolplein van Het Mozaïek. Dat gebeurt onder grote belangstelling van veel ouders, opa’s en oma’s, die genieten van het toneelspel, het dansen en zingen en het tromgeroffel van de tientallen ‘tamboerijnen’. Het publiek volgt met spanning de verrichtingen van de hoofdrolspeler, die de reus klein krijgt. Vijf vertellers, getooid met grote zwarte puntmutsen, vertellen het verhaal van Klein Duimpje, die er uiteindelijk met de zeven-mijls-laarzen van de reus vandoor gaat.

De lat ligt in Natuurtheater de Kersouwe voor de bovenbouw van Het Mozaïek een stukje hoger, maar ook daar zijn de leerlingen de hele dag druk met de voorbereiding van de musical ‘Belle en het Beest’. In het kleine theater oefenen de acteurs onder leiding van Nathalie Bosters van de Kersouwe. “Je moet jezelf belangrijk maken. Een monster praat ook heel langzaam, geeft ze ‘Het Beest’ als tips mee. Even verderop in het grote theater oefent een twintigkoppige dansgroep de pasjes en bewegingen die horen bij “Ik heb zo waanzinnig gedroomd”. Bij de Kersouwe kantine is het een drukte van belang. Leerlingen schminken elkaar, timmeren er aan de decorstukken, fabriceren de kleding en de rekwisieten en werken aan PR en kaartverkoop.

Tijdens de voorstelling van Belle en het Beest door de groepen 5 tot en met 8 zit het kleine theater van de Kersouwe afgeladen vol. Het publiek klapt en zingt en geniet van de acties van de acteurs, dansers en zangers. Ook hier wordt het verhaal verteld en gespeeld. De spelers zijn prachtig gekleed en geschminkt en het resultaat van een dag lang oefenen en knutselen is geweldig, vinden alle toeschouwers. Een staande ovatie en een lekker ijsje is het verdiende loon voor de kinderen.BS Het_mozaiekTheaterdag 16-6-2016

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen