Dorpsnieuws

Marko Konings 2Afgelopen week was het kermis in Heeswijk-Dinther. En als je de lokale politiek een beetje volgt dan zie je wel een paar parallellen. Bij mooi weer is iedereen blij en zie je overal stralende gezichten. Maar wanneer de lucht betrekt en donkere wolken samenpakken dan is de vrolijkheid soms ver te zoeken.

Het is als kermisliefhebber dan ook meestal de kunst om te genieten en je niet te druk te maken over de omstandigheden die je toch niet in de hand hebt.

Een populaire kermisattractie zijn de botswagens. Politieke partijen zijn soms net zulke autootjes. Ze draaien een beetje om elkaar heen en delen af en toe een tik uit. Dan weer een botsing op links, dan weer een onverwachte knal van rechts. Maar je weet dat wanneer je je in de arena waagt, je niet bang moet zijn voor een botsing.

Een andere attractie is de mallemolen, in de politiek ook wel draaimolen genoemd. D66-Wethouder Glastra van Loon is hier dol op. Hij houdt echter niet zo van het ‘spookhuis’ aan de Abdijstraat, het appartementencomplex voor mensen met een beperking waarover al jaren gesproken wordt maar dat je nog steeds niet kunt zien. Politieke Partij Blanco wilde dit plan vol spinnenwebben vlot trekken, maar de wethouder vond dit maar niets. Maar toen hij een week later een rondje maakte in de draaimolen, kwam hij opeens zelf met dit idee. Wij vinden dat niet erg, noem het voortschrijdend inzicht, als er maar snel gebouwd gaat worden.

Als oppositiepartij trekken wij momenteel niet aan de touwtjes, maar gelukkig zien wij onze gratis tips en adviezen wel vaak opgevolgd. We verdienen daar geen prijzen mee, maar dat is niet erg. Zo lang we maar niet als boksbal of schietschijf gebruikt worden. Politieke verkiezingen zijn ook voor de mensen als een snoepkraam, je kiest wat je zelf wil, de een wil het liefst een zoete suikerspin, de ander zoute drop of een zuurstok. Advies van ons voor de volgende verkiezingen: snoep verstandig!

Marko Konings

Fractievoorzitter Politieke Partij Blanco

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen