Dorpsnieuws

Salonorkest-Roses-2Zondag 19 juni wordt het koffieconcert in Kasteel Heeswijk verzorgd door Salonorkest The Roses. Aanvang 12:00u 
Salonorkest The Roses…. Een orkest met stijl, humor en klinkende muziek!

Het enthousiasme voor vele vormen van muziek kenmerkt The Roses. De hoofdmoot van het repertoire wordt gevormd door salonmuziek en volksmuziek. Maar The Roses spelen ook graag dansmuziek, vrolijke en melancholieke klezmer en een vleugje jazz.

ENTREE (RESERVEREN IS NIET NODIG)

Een ‘all-in’ toegangsbewijs (koffieconcert en kasteelbezoek) kost € 10,–. Voor kinderen (4-12 jaar) en rolstoelrijders bedraagt het entree € 6,– per persoon. Beschermers van Brabants Landschap (max. 2 volwassenen en 2 kinderen tot 18 jaar), Museumkaarthouders en Vrienden&Beschermers van Kasteel Heeswijk hebben gratis toegang. Klik hier voor meer info over bezoekmogelijkheden en (voordeel)tarieven.

OVER SALONORKEST THE ROSES

Het ensemble werd gevormd in de 1980-er jaren, opgericht door een aantal ouders van Vrije School-leerlingen in Eindhoven. In het begin begeleidde de groep volksdansers binnen de school; later kwamen er steeds andere optredens bij voor allerlei gelegenheden. De groep draagt bij uitvoeringen altijd een roos in het knoopsgat: daarom de naam The Roses. Luister hier naar The Roses met het spannende klezmerliedje Fon der Choope.Audio Player

00:00

00:00

Use Up/Down Arrow keys to increase or decrease volume.

Momenteel bestaat het ensemble uit Hessel van Deursen (contrabas), Anja Henstra (viool), Cor van Iersel (viool), Harald Ihle (piano, accordeon), Gerard Jeuken (accordeon) en Angela Neijmeier (viool).

BART DE GROOF

Chansonnier Bart de Groof

Chansonnier Bart de Groof zal aan dit koffieconcert zijn medewerking verlenen. In de dertig jaar dat Bart schrijft en optreedt, heeft hij ook nogal wat Franse chansons vertaald in het Nederlands met groot respect voor beide talen. Dat levert een even intrigerend als breed scala van ‘nieuwe’ liedjes op. Van Charles Trenet tot Yves Duteil, van Patrick Bruel tot Gilbert Bécaud. Al deze Nederlandse chansons kennen een geheel eigen kleur en emotie, die op fabuleuze wijze muzikaal worden vormgegeven en ingekleurd door salonorkest The Roses uit Eindhoven met piano, contrabas, accordeon en drie violen. The Roses zijn al dertig jaar een hechte vriendenclub, die op hoog niveau musiceert. Na een paar repetities hadden Bart & The Roses een uitgesproken klik. Maar het is vooral aan u, het publiek, om dat te bepalen.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen