Dorpsnieuws

image1In de afgelopen discussie over de mogelijke komst van een azc in Heesch is ook gesproken over ‘eigenschalige’ opvang. Commissaris van de koning Van der Donk (CDA) introduceerde deze term om opvang te regelen op een schaal die past bij een gemeente.

Er ligt nu een brief van hem waarin hij regio’s oproept om samen voor voldoende opvang te zorgen.

Bernheze is bezig met plannen maken om meer statushouders op te vangen, maar daarnaast krijgen we dus ook te maken met een taakstelling voor de opvang van vluchtelingen. Daarvoor doen we namelijk nog niets. We mogen het in de regio samen regelen, als het totaal voor de regio maar gehaald wordt. In Bernheze gaf het CDA al eerder aan dat we naar eigenschalige opvang moeten, zoals de commissaris dat voorstelde. Nu is duidelijk wat dat voor de regio gaat betekenen in harde aantallen.

Wij zijn benieuwd hoe het in Bernheze gaat lopen. Politieke Partij Blanco heeft eerder al duidelijk gemaakt dat Bernheze niet weg mag lopen voor haar verantwoordelijkheid, en wij werden daarbij gesteund door Progressief Bernheze en Lokaal. Met de duidelijke oproep van de commissaris in het achterhoofd zal het CDA ook woord moeten houden, en zich in gaan spannen om de eigenschalige opvang in Bernheze vorm te geven. Onze uitnodiging van een aantal weken geleden om samen verder te praten over opvang van vluchtelingen is nog steeds geldig, ook voor de VVD, SP en D66.

Marko Konings

Fractievoorzitter Politieke Partij Blanco

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen