Dorpsnieuws

Wubbo OckelsWe zijn allemaal ontstaan uit Sterrenstof. We bestaan uit dezelfde moleculen; we hebben allemaal, hoe klein ook, invloed op de aarde. Wij zijn de astronauten van het ruimteschip Aarde”.  Dit gedachtegoed van Wubbo Ockels vormde de inspiratiebron voor WAT ANDERS?!

Een kunstproject met 3000 moleculen en alle leerlingen van de basisscholen in Bernheze. Het project vat in één beeld de unieke talenten en krachten van de kinderen.

Op 2 april wordt het gesamstkunstwerk geopend samen met de atelierroute van Bernheze de kassen van LipsGroen, Weijen 77, 5388 HM in Nistelrode van 14.00 tot 15.00 uur.

Joos Ockels, de weduwe van Wubbo, startte het project aan het begin van het schooljaar. Vervolgens kwamen verschillende kunstenaars en een filosoof naar Bernheze. Ze gingen in gesprek met alle leerlingen, het werd een gezamenlijke zoektocht naar een betere wereld, waarin de vraag centraal stond: Is de wereld geholpen met meer van hetzelfde? Om het verschil te maken is misschien wel juist behoefte aan daar waar wij uniek in zijn…anders. Waarin ben jij anders?

Het begon als een zoektocht in woorden, maar uiteindelijk is er nu het beeld, het kunstwerk.

Een kunstwerk met eigen gemaakte bollen, met moleculen, het sterrenstof van Wubbo Ockels. 3000 kinderen, 3000 bollen voor een betere wereld. Op www.wubbokijk.nu is veel terug te zien van het maakproces. Aanstaande zaterdag ziet u het resultaat.

Van harte welkom!

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen