Dorpsnieuws

Avesteyn-UdenBinnen 48 uur na het verlies tegen Stormvogels stond de wedstrijd tegen FC Uden op het programma. FC Uden had na de winterstop slechts een keer gewonnen en dat was tegen Hapse Boys. Daar tegenover stonden een reeks aan gelijke spelen wat betekend dat er wel potentie in de ploeg zit.

Het verhaal van Avesteyn blijft hetzelfde; het team kan maar niet aantreden in een meest sterke opstelling wegens allerlei diverse redenen. Zo ook vandaag. Door “late afmeldingen” moest er weer geïmproviseerd door trainer Lucien Roeffen. Het begin van de wedstrijd gaf een verrassend positief beeld. Avesteyn nam het initiatief en kwam nota bene op voorsprong door een knappe kopgoals van Richard van Houtum. Avesteyn presenteerde zich opportunistisch en ging op dezelfde voet verder.

Zonder te willen mopperen over de arbitrage kon gesteld worden dat Avesteyn een penalty onthouden werd en dat de aanvoerder van FC Uden goed weg kwam na duidelijk zichtbaar natrappen. De wet van Murphy is van toepassing op alles wat met Avesteyn 1 te maken heeft. Het niet verkrijgen van enig voordeel staat niet in verhouding tot negatieve effecten. FC Uden scoorde voor rust drie keer waardoor de ruststand 1-3 was. Feitelijk was hier niets op af te dingen maar het zit de Dintherse equipe ook niet mee. Natuurlijk won FC Uden uiteindelijk met 1-4 maar Avesteyn ontbeert op dit moment ieder geluk. Het resultaat van vandaag was niet slechts een verlies maar ook weer enkele aanstaande schorsingen wegens opgelopen gele kaarten.

Voor de leiding van het elftal een nieuwe puzzel maar een die wel gemaakt dient te worden voor aanstaande zondag als tegen Avanti aangetreden moet worden. De prestaties van de mede-degradatiekandidaten maakt dat Avesteyn op degraderen staat.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen