Dorpsnieuws

Grote RekendagLeerlingen van Heeswijkse basisschool Het Mozaïek waren woensdag 23 maart de hele ochtend in de ban van De Grote Rekendag en het landelijke thema ‘Decoderen’.

Grote Rekenda21In en buiten het schoolgebouw waren de kinderen druk met het lezen van geheimtaal en codetaal, het ontrafelen van postcodes, het Robotspel en het maken puzzels.
Terwijl de jongste leerlingen zich het hoofd braken over Kraak de kluis en de Mystery Box, waren groep 8 leerlingen druk met pincodes en het programmeren van een robot. Even verderop speelden leerlingen van de groepen 5 en 6 het eilandenspel op de speelplaats.
De eerste decodeeropdracht kregen de leerlingen tijdens de opening op het speelplein. Met Koreaanse precisie stelden de leerlingen zich volgens de aanwijzingen op. Eenmaal opgesteld, vormden de ruim tweehonderdtachtig leerlingen de woorden ‘Het Mozaïek!!’ op de plein. Het woord kwam er misschien niet perfect uit, maar iedereen stond er mooi gekleurd op en het plaatje zorgde voor een prachtig mozaïek.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen