Dorpsnieuws

De Toren

Smulpartijen op onalledaagse locaties. Smaakmakerij De Toren uit Dinther is er wel voor te porren. Binnenkort vertonen ze hun kunsten op een aspergeveld.

Afgelopen weekend lieten ze honderdtwintig mensen genieten in de kantine van Graanpletterij De Halm.

Het Pop-Up restaurant, een betrekkelijk nieuw fenomeen. Jeroen & Mieke van den Broek, uitbaters van De Toren, lazen erover en waren meteen om. Weinig overredingskracht was nodig om Rob van den Berg van Graanpletterij De Halm te laten aanhaken. Natuurlijk moesten er wel ingrediënten van De Halm gebruikt worden. Twee ondernemers die graag nieuwe wegen bewandelen. Met succes.

Jeroen viel voor de ‘industriële look’ van de kantine in het nieuwe pand van De Halm. Daar moest het gebeuren. Met een uitgekiende belichting en robuust houten meubilair toverde het team van De Toren de ruimte om tot een sfeervolle eetgelegenheid. Honderdtwintig gasten, verdeeld over twee avonden, waren unaniem enthousiast.

Aan tafel

Na een rondleiding door Rob, Ruud en Rene door het gehele productieproces van de graanpletterij nemen de gasten plaats om zich vijf verrassende gangen lang door de vlotte bediening te laten verwennen. Het begint met in sesam geroosterde wilde zalm. “Niet gekweekt, dus minder vet, want de vis heeft moeten werken,” licht de serveerster toe. Hierna komt een ravioli van biet en hangop met een haverdressing, geflankeerd door een kletskop van quinoavlokken. Tot en met het dessert gerechten (o.a. met haver-bananenbrood) waarvan de omschrijving alleen al doet watertanden. Tenslotte konden de gasten afsluiten met een heerlijk kopje koffie voorzien van een overheerlijk muffinachtig koekje op basis van havermout.

“Het Pop-Up restaurant past precies bij ons,” vertelt de vernieuwingsgezinde Jeroen van den Broek tijdens de eerste avond. Chefkok Nick beaamt dit met een stralend gezicht: “We durven alles aan. Je kunt het zo gek niet bedenken. Dit vinden wij leuk.” Om de sfeer te proeven, kijken ze samen de ruimte rond en stellen tevreden vast dat ze zestig mensen ontspannen zien genieten. Ook Rob van den Berg kijkt met trots terug op de twee avonden. Het is sowieso leuk om “out of the box” te denken en samen met collega ondernemers initiatieven te ontplooien. Het pop-up restaurant is daar een mooi voorbeeld van. Wij zijn blij dat de primeur bij De Halm heeft plaats gevonden.

https://www.youtube.com/watch?v=twmuFVKSE6E&feature=youtu.be 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen