Op dinsdag 17 november jl. werd door Laverhof een boom geplant voor de zusters van JMJ als blijk van erkentelijkheid voor de grote betekenis van de zusters voor Heeswijk-Dinther.
“De zusters startten in 1904 in Heeswijk-Dinther met het opzetten van zorg en onderwijs en inmiddels is dit verankerd binnen de gemeenschap”, aldus Peter Beijers, raad van bestuur van Laverhof. “Langzaam komt er een einde aan het werk van de zusters en wordt de zorg overgenomen door de medewerkers en vrijwilligers van Laverhof. Wij willen dit symbolisch weergeven met het planten van deze boom. Deze boom zal ons allemaal overleven! Wij als Laverhof zijn geïnspireerd door uw drijfveren en dit is terug te vinden in onze kernwaarden: sociaal vernieuwend zorg bieden die aansluit bij de lokale gemeenschap. Dank voor al het werk van de afgelopen 100 jaar!”
Zuster Aarnink, overste van het provinciaal bestuur van de Zusters van JMJ: “Zeventig jaar duurt hoogstens ons leven en tachtig als we krachtig zijn! De mens heeft een beperkte tijd van leven en voor een boom is er altijd hoop dat hij in het voorjaar weer tot leven komt. Iedere dag heb je gekregen en je moet niet moeilijk doen over wat je te wachten staat. Doen wat je niet laten kunt en dat is zorgen voor mensen. En dat is ook waar de medewerkers hier door gedreven worden. We hopen dat ze dat nog lang blijven doen!”
Ook heeft de geveldecoratie van de Heilige Cunera, afkomstig van de oude gesloopte Cuneraschool aan de Abdijstraat, een nieuwe plek gekregen. U kunt het beeld bezichtigen in de Jozeftuin bij Cunera. Annemiek van de Rijdt, directeur van Cunera/De Bongerd: “Deze locatie is bewust gekozen, omdat de bewoners hier kunnen genieten van al het moois dat deze plek te bieden heeft, wat oorspronkelijk het initiatief was van de zusters van JMJ.”
De geplante boom is een Vaantjesboom, een boom uit China, in 1869 ontdekt door de Franse Jezuïet Armand David. In mei ontluiken de onopvallende paarsbruine bloemhoofdjes, die omgeven zijn door grote witte schutbladeren die op zakdoeken lijken. Daarom wordt de boom ook wel zakdoekenboom genoemd.